Υλικά (για 10 μερίδες)

175 γρ κρεμμύδι (ένα μεγάλο ή δύο μικρότερα)
12 γρ λάδι (1 κόφτη κ.σ.)
715 γρ πατάτες κομμένες σε κομμάτια (4 ή 5 μεσαίες πατάτες)
220 γρ άσπρα μανιτάρια (περίπου μισή συσκευασία)
515 γρ καρότα (4 ή 5 μεγάλα)
80 γρ πιπεριά Φλωρίνης ή άλλη πιπεριά
Μία μικρή καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)
170 γρ μελιτζάνα (μια μικρή μελιτζάνα, προαιρετικά, την έβαλα γιατί θα χάλαγε)
80 γρ γάλα light (βάλτε φυτικό αν δεν τρώτε γαλακτοκομικά ή κάνετε παλέο)
1 κονσέρβα γάλα καρύδας
20 γρ ζελατίνη (την πήζει λίγο και παρέχει υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη – προαιρετικά)
Αλάτι
Πιπερι
Κάρυ
Κουρκουμα
Τζιντζερ σε σκόνη

Εκτέλεση

Πλένετε και ξεφλουδιζετε όλα τα λαχανικά και τα κόβετε σε κομμάτια (πατάτες, καρότα, πιπεριά, μανιτάρια, μελιτζάνα).

Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το βάζετε με το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και μέτρια φωτιά μέχρι να ξανθυνει και να μαλακώσει. Προσθέτετε τα λαχανικά, το γάλα, το γάλα καρύδας, τα μπαχαρικά και βάζετε νερό μέχρι να έχουν σχεδόν σκεπαστεί τα λαχανικά (εγώ έβαλα περίπου 1.5 λίτρο νερό). Βράζετε για περίπου 45 λεπτά.

Στο μπλέντερ ή με ένα μπλέντερ χειρός πολτοποιειτε και προσθετετε την ζελατίνη σιγά σιγά, χρησιμοποιώντας το μπλέντερ για να πάει παντού.

Καλή επιτυχία!

– Το μπολ που βλέπετε έχει 175 θερμίδες με 27 γρ υδατάνθρακα, 5 γρ λίπους και 7 γρ πρωτεΐνης.

Προηγούμενο άρθροΠίτσα με βάση από κιμά κοτόπουλο
Επόμενο άρθροΚοτοπιτα με λαχανικα με ετοιμο φύλλο
Debug: Newspaper

Απάντηση