Όλη η παρτίδα έχει μόλις 160 θερμίδες κι είναι πολύ θρεπτική, νόστιμη και χορταστική! ❤️

Είναιι μια εξαιρετική πηγή βιταμινών C & K, καλίου και αντιοξειδωτικών, όπως λυκοπενιο που χαρίζει και το κόκκινο χρώμα στην ντομάτα και βήτα καροτινη που μετατρέπεται σε βιταμίνη Α.

Δοκιμάστε την!

Θα χρειαστείτε τα εξής:

Υλικά

4 μικρές ντοματες κομμένες στην μέση με το κοτσάνι κομμένο (εμένα ήταν 630 γρ)
4 μεγάλες σκελίδες; σκόρδο (14 γρ, προαιρετικά)
3 γρ ψεκαστό λάδι
Αλάτι, πιπέρι, καπνιστή πάπρικα, ρίγανη, θυμάρι
85 γρ εβαπορέ γάλα με πλήρη λιπαρά (ή γάλα καρυδας αν είστε vegan)
120 – 140 γρ νερό

Εκτέλεση

Βάζετε τις ντομάτες πάνω σε λαδόκολλα. Τις ψεκάζετε με λάδι, βάζετε πάνω τους το σκόρδο ψιλοκομμένο και τους ρίχνετε τα μπαχαρικά. Ψήνετε σε φούρνο ή σε air fryer στους 180 βαθμούς Κελσίου για 25 λεπτά.
Τις βάζετε σε ένα μπλέντερ, ρίχνετε το εβαπορέ και το νερό και χτυπάτε μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Τρώγεται ζέστη. Μπορείτε να συνοδεύσετε με κρουτόν, τυρί, ή γιαούρτι, αλλά δεν είχα άλλες θερμίδες.

Διατροφικές πληροφορίες:

Όλη η σούπα έχει περίπου 180 θερμίδες με 17 γρ υδατάνθρακα, 4 γρ λίπους και 5 γρ πρωτεΐνης.

Αν σου άρεσε αυτή η συνταγή, πήγαινε στην αρχική σελίδα και βάλε το mail σου εκεί που λέει “Αν θέλετε να ενημερώνεστε για κάθε νέα ανάρτηση“, για να μη χάσεις καμία νέα συνταγή! Μην ξεχάσεις να μας ακολουθήσεις και στο instagram, κάνοντας κλικ εδώ, ή στο facebook, κάνοντας κλικ εδώ.

Μπορείς να βρεις όλες τις συνταγές του blog εδώ.

Προηγούμενο άρθροΝηστίσιμα brownies (κέτο ή κανονικά)
Επόμενο άρθροΕύκολο γλυκό με γιαούρτι
Debug: Newspaper

Απάντηση