Υλικά (για 12 μερίδες των 185 γρ)

1 φύλλο κρούστας Κανάκη φρέσκο
30 γρ λαδι χωρισμένο σε 8, 7 και 15 γραμμάρια
800 γρ στήθος φιλέτο κοτόπουλο
175 γρ κρεμμύδι (2 μέτρια)
270 γρ μελιτζάνα (1 μεγάλη)
90 γρ καρότο (2 μικρά)
190 γρ κολοκυθάκι (2 μικρά)
100 γρ πιπεριά Φλωρίνης (1 κανονική)
570 γρ μανιτάρια (φρέσκα ή κατεψυγμένα, εγώ έβαλα κατεψυγμένα)
40 γρ αλευρι για όλες τις χρήσεις
240 γάλα 1.5% λιπαρά και 230 γρ νερό
1 αυγό
Αλατι, πιπέρι, δάφνη, θυμάρι, μοσχοκάρυδο
Κρασί (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε τα 8 γρ λάδι μαζί με το φιλέτο που έχετε ψιλοκοψει. Ψήνετε σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά και σκεπασμένο μέχρι να ψηθεί. Προσθέτετε το κρεμμύδι, το θυμάρι και την δαφνη, αλατοπιπερώνετε και ψήνετε για αλλά 10 λεπτά ή μέχρι να σωθούν όλα τα υγρά του. Αφαιρείτε από την κατσαρόλα και αφήνετε στην άκρη σε ένα πιάτο.

Κόβετε σε κομμάτια όλα τα υπόλοιπα λαχανικά και τα ρίχνετε στην κατσαρόλα. Ψήνετε σε μέτρια φωτιά για περίπου 15 λεπτά αφού αλατοπιπερώσετε (μέχρι να μαλακώσουν). Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε και λίγη καυτερή πιπερια. Όταν σωθούν και πάλι τα υγρά του, χαμηλώνετε την φωτιά και ρίχνετε το αλεύρι. Ανακατεύετε να πάει παντού και ρίχνετε υο νερό και το γάλα. Ανακατεύετε μέχρι να έχετε κάτι που θα θυμίζει μπεσαμελ. Προσθέτετε και το μοσχοκάρυδο και μόλις είναι έτοιμο, ρίχνετε μέσα το κοτόπουλο με το κρεμμύδι που είχατε αφήσει στην άκρη. Αφήνετε την γέμιση να κρυώσει καλά.

Αφού κρυώσει η γέμιση, ψεκαζετε ένα μεγάλο ταψί με 7 γρ ελαιόλαδο και το απλωνετε με ρνα πινέλο να πάει παντού. Σε ένα μπολακι ρίχνετε το αυγό, τα 15 γρ λαδι και λιγο νερό κι ανακατεύετε με το πινέλο να σπάσει το αυγό.

Ανάβετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς αέρα να προθερμανθεί.

Ανοίγετε τα φυλλα και απλωνετε τα μισά στο ταψί, αλειφοντας κάθε 2ο φύλλο με το μείγμα αυγού – λαδιού – νερού με το πινέλο. Ρίχνετε την κρύα γέμιση και απλωνετε από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα με τον ίδιο τρόπο. Τα δύο τελευταία φύλλα τα βάζετε τσαλακωτα για να κάνετε σχέδιο (αν θέλετε). Διπλώνετε τις άκρες προς την ίδια κατεύθυνση, κόβετε σε κομμάτια και αλείφετε πολύ καλά το πάνω φύλλο.

Ψήνετε σε προθερμασμενο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.

Διατροφικές πληροφορίες:

Κάθε κομμάτι των 185 γρ έχει μόλις 270 θερμίδες με 32 γρ υδατάνθρακα, 6 γρ λίπους και 21 γρ πρωτεΐνης! ❤️

Προηγούμενο άρθροΣούπα με λαχανικά και κάρυ
Επόμενο άρθροΚριθαράκι με τόνο, μανιτάρια και παρμεζάνα
Debug: Newspaper

Απάντηση