Η φωτογραφία ίσως να μη γεμίζει το μάτι, αλλά βγαίνει πάρα πολύ νόστιμο!

Υλικά

1 μικρό κρεμμυδι (εμένα ήταν 77 γρ)
5 γρ ελαιόλαδο
40 γρ κριθαράκι ολικής άλεσης
200 γρ κατεψυγμένα μανιτάρια ή 100 γρ φρέσκα κομμένα σε φέτες
1 κονσέρβα τόνου μεγάλη σε ελαιολαδο, στραγγισμενη από το λάδι
25 γρ παρμεζάνα τριμμένη
Αποξηραμένος μαϊντανός
Φρέσκο Δεντρολιβανο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό τηγάνι βάζετε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο με το λάδι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ξανθυνει το κρεμμύδι.
Προσθέτετε τα μανιτάρια και καπακωνετε, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε το κριθαράκι μαζί με λίγο νερό και τον μαϊντανό. Αλατιζετε. Βράζετε μέχρι να είναι έτοιμο και μαλακό σχετικά το κριθαράκι.
Σβήνετε την φωτιά, προσθέτετε τον τόνο, το δεντρολιβανο και την παρμεζανα κι ανακατεύετε να ενωθούν όλα τα υλικά. Σερβίρετε και βάζετε φρεσκοτριμμενο πιπερι από πάνω.

Διατροφικές πληροφορίες:

Έχει περίπου 560 θερμίδες με 35 γρ πρωτεΐνη, 34 γρ υδατάνθρακα και 28 γρ λίπους. Αν θέλετε να του μειώσετε το λίπος βάλτε τόνο σε νερό.

Προηγούμενο άρθροΚοτοπιτα με λαχανικα με ετοιμο φύλλο
Επόμενο άρθροΛιγκουίνι με σκόρδο, λάδι, παρμεζάνα και μαϊντανό
Debug: Newspaper

Απάντηση