Γεια σου! Καλώς ήρθατε στο blog μου όπου μοιράζομαι το πάθος μου για τη μαγειρική και την υγιεινή διατροφή.

Σήμερα θα σας δείξω πώς να φτιάξετε πεντανόστιμα ζυμαρικά με σέλινο και (έτοιμο) κόκινο πέστο, που είναι έτοιμα σε μόλις 20 λεπτά!

Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για να χρησιμοποιήσετε τυχόν φύλλα σέλινου που έχουν απομείνει στο ψυγείο σας. Τα φύλλα σέλινου συχνά παραβλέπονται, αλλά έχουν υπέροχη γεύση και άρωμα που προσθέτει φρεσκάδα και βάθος σε κάθε πιάτο. Επιπλέον, είναι γεμάτα με βιταμίνες και αντιοξειδωτικά που μπορούν να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα και να καταπολεμήσουν τη φλεγμονή.

Το έτοιμο κόκκινο πέστο, μπορεί να είναι και χειροποίητο, απλό πέστο, νηστίσιμο ή όχι.

Είναι εξαιρετικά εύκολο να το φτιάξετε. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένας επεξεργαστής τροφίμων και μερικά βασικά συστατικά όπως σκόρδο, κουκουνάρι ή καρύδια, παρμεζάνα ή διατροφική μαγιά, βασιλικό, αλάτι και ελαιόλαδο. Απλώς τα ανακατεύετε όλα μαζί μέχρι να γίνουν έχετε ένα λείο και κρεμώδες μείγμα.

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μερικά ντοματίνια για χρώμα και γλυκύτητα, αν θέλετε. Αυτό το πιάτο ζυμαρικών είναι πολύ χορταστικό, αλλά ταυτόχρονα ελαφρύ. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να καταναλώσετε περισσότερα λαχανικά, χωρίς να το καταλάβετε.

Μπορεί επίσης να γίνει vegan, ή χωρίς γλουτένη (χρησιμοποιήστε ζυμαρικά χωρίς γλουτένη), μπορεί να γίνει χωρίς ξηρούς καρπούς (χρησιμοποιήστε ηλιόσπορους ή κολοκυθόσπορους, αντί για κουκουνάρι ή καρύδια) και χωρίς αυγά.

Είναι ένα πιάτο που σίγουρα θα λατρέψουν όλοι! Αν δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή, πείτε μου τη γνώμη σας στα σχόλια παρακάτω. Και μην ξεχάσετε να μοιραστείτε τις φωτογραφίες σας μαζί μου στο Instagram @deliciousnutrients χρησιμοποιώντας το #deliciousnutrients.

Καλό μαγείρεμα!

Θα χρειαστείτε τα εξής:

Υλικά (για 5 μερίδες τουλάχιστον)

500 γρ μακαρόνια λευκά ή ολικής ή ό,τι σας αρέσει
4 σκελίδες σκόρδο
Αρκετό σέλερυ ψιλοκομμένο
Ελαιολαδο
1 μεγάλη ντομάτα
10 – 15 ντοματίνια
2/3 συσκευασίας έτοιμου πέστο

Εκτέλεση

Βάζετε τα μακαρόνια να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζετε λίγο λάδι (όχι πολύ λίγο), το σκόρδο και το σέλερυ ψιλοκομμένο και το βάζετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει το σέλερυ και να μυρίσει.

Ρίχνετε την ντομάτα και τα ντοματίνια και ψήνετε για περίπου 10-12 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν κι αυτά
Ρίχνετε το πέστο και μισό βαζάκι νερό περίπου και αφήνετε να πάρει μια βράση. Αποσύρετε από την φωτιά.

Μόλις σουρωσετε τα μακαρόνια ρίχνετε την σάλτσα στην κατσαρόλα, ανάβετε το μάτι να ζεσταθεί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνετε τα μακαρόνια. Ανακατεύετε συνέχεια για 1-2 λεπτά κι αποσύρετε από την φωτιά. Σερβίρετε.

Αν θέλετε προσθέτετε λίγη παρμεζάνα ή διατροφική μαγιά, αν θέλετε να το κρατήσετε vegan.

 

Αν σου άρεσε αυτή η συνταγή, πήγαινε στην αρχική σελίδα και βάλε το mail σου εκεί που λέει “Αν θέλετε να ενημερώνεστε για κάθε νέα ανάρτηση“, για να μη χάσεις καμία νέα συνταγή! Μην ξεχάσεις να μας ακολουθήσεις και στο instagram, κάνοντας κλικ εδώ, ή στο facebook, κάνοντας κλικ εδώ.

Μπορείς να βρεις όλες τις συνταγές του blog εδώ.

Προηγούμενο άρθροΠούτιγκα βρώμης με μπανάνα και μερέντα
Επόμενο άρθροΟι φράουλες είναι ξηροί καρποί και τα αμύγδαλα είναι σπόροι φρούτου
Debug: Newspaper

Απάντηση