Η συνταγή και οι φωτογραφίες είναι της Ερμιόνης Μίνας Καλλιντζή, την οποία υπερευχαριστώ θερμά!

ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΥΛΙΚΟ, ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ. ΜΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 150 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ BIODIET, ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 5% ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ KETOLIFE!

Θα χρειαστείτε τα εξής:

Υλικά (για 22 μπισκότα των 25 γρ περίπου)

2 μικρά αυγά ή ένα γίγας (περίπου 75 γρ) – ή βάζετε 2 κ.σ τριμμένο λιναρόσπορο, που έχετε πρώτα μουλιάσει λίγο σε 5 κ.σ. νερό (θα αλλάξει λίγο η υφή, αλλά θα είναι μια χαρά)

3 κ.σ. γλυκαντικό 1:1 (28 γρ, αν σας αρέσουν τα γλυκά, βάλτε παραπάνω, ίσως και την διπλάσια ποσότητα, βγαίνουν σχετικά άγλυκα αλλιώς, η Ερμιόνη έβαλε ερυθριτόλη)

85 γρ αλεύρι αμυγδάλου ή αλεσμένα αμύγδαλα

12 γρ fiber mix 1 (ή νιφάδες βρώμης, απλά θα αλλάξουν πολύ λίγο τα μάκρος)

15 γρ σουσάμι

100 γρ βούτυρο λιωμένο (ή 80 γρ λάδι καρύδας, αν δεν θέλετε γαλακτοκομικά)

200 γρ ταχίνι

6 γρ μπέικιν πάουντερ

1 γρ κανέλλα

1/2 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας ή άρωμα βανίλιας

Εκτέλεση

Ανάβετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς αέρα να προθερμανθεί.

Χτυπάτε τα δύο αυγα με το γλυκαντικό σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να αφράτεψουν λίγο. Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο σιγά σιγά και ανακατεύετε με τον αυγοδαρτη. Προσθέτετε το ταχίνι, την κανέλα, τη βανίλια, το αλεύρι αμυγδάλου (12 κουταλιές της σούπας είναι, ίσως θέλει και λίγο παραπάνω, δείτε το, αλλά μέχρι 100 γρ τα παίρνει άνετα), το μπέικιν πάουντερ, το mix 1 (ή τις νιφάδες βρώμης) και ανακατεύετε πλέον με σπάτουλα μέχρι να γίνει ζύμη.

Πλάθετε μικρά μπαλάκια και τα βάζετε σε ταψί με λαδόκολλα. Βάζετε το σουσάμι από πάνω και πατάτε λίγο το κάθε μπισκότο μέχρι να απλώσει λίγο και να κολλήσει το σουσάμι. Ψήνετε στους 180 βαθμούς αέρα για δεκαπέντε λεπτά και ύστερα χαμηλώνετε στους 160 βαθμούς και ψήνετε για άλλο ένα τέταρτο.

Αν είστε vegan ή νηστεύετε, λογικά μπορείτε να αντικαταστήσετε τα αυγά με 2 “αυγά” από λιναρόσπορο, ανακατεύοντας 2 κ.σ. τριμμένο λιναρόσπορο με 5 κ.σ. νερό και αφήνοντας το μείγμα 10 λεπτά να “δέσει” (για κάθε “αυγό” λιναρόσπορου θέλετε 1 κ.σ. τριμμένο λιναρόσπορο και 2.5 κ.σ. νερό). Θα έχει λίγο διαφορετική υφή το τελικό αποτέλεσμα, αλλά θα είναι μια χαρά!

Καλή επιτυχία!

ΣυμβουλΗ ΕρμιΟνης: Την δεύτερη μέρα είναι καλύτερα γιατί είναι πιο τραγανά απέξω και μαλακά μέσα!

Διατροφικές πληροφορίες:

Κάθε μπισκότο των 25 γρ περίπου έχει περίπου 150 θερμίδες με 0.2 γρ ΚΑΘΑΡΩΝ υδατανθράκων (3%), 4 γρ πρωτεΐνης (13%) και 12.4 γρ λίπους (84%).

Μπορείτε να δείτε τις υπόλοιπες συνταγές του ιστολογίου εδώ.

Αν σας άρεσε η συνταγή, παρακαλώ μοιραστείτε την με τους φίλους σας!

Προηγούμενο άρθροΚαφές και παρενέργειες
Επόμενο άρθροΣοκολατάκια fudge
Debug: Newspaper

Απάντηση