Η συνταγή και η φωτογραφία είναι της Γιούλης Ψαρράκη, την οποία ευχαριστώ θερμά!

ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΥΛΙΚΟ, ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ. ΜΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 150 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ BIODIET, ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 5% ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ KETOLIFE!

Θα χρειαστείτε τα εξής:

Υλικά (για 35 μερίδες)

200 γρ σοκολάτα με τουλάχιστον 85% κακάο

200 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά (ή κρέμα καρύδας, αν δεν τρώτε γαλακτοκομικά, ή αν νηστεύετε)

30 γρ βούτυρο (ή λάδι καρύδας αν δεν τρώτε γαλακτοκομικά, ή αν νηστεύετε)

15 γρ γλυκαντικό 1:1 (ή ανάλογα, δοκιμάστε, παίζει ρόλο και η σοκολάτα)

30 γρ καρύδια (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Βάζετε όλα τα υλικά εκτός από τα καρύδια σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσουν. Ανακατεύετε συνεχώς και δεν απομακρύνεστε, καίγεται εύκολα.

Όταν έχουν λιώσει προσθέτετε τα καρύδια και τα απλώνετε σε ένα ταψάκι που έχετε βάλει λαδόκολλα. Μόλις παγώσουν κόβετε σε κομματάκια. Διατηρούνται στο ψυγείο ή την κατάψυξη.

Καλή επιτυχία!

Διατροφικές πληροφορίες

Κάθε μερίδα με σοκολάτα με 90% κακάο και καρύδια έχει περίπου 60 θερμίδες με 1.1 γρ συνολικού υδατάνθρακα (και 0.1 γρ φυτικής ίνας, άρα 1 γρ καθαρού υδατανθράκα – 7%), 0.8 γρ πρωτεΐνης (5%) και 6 γρ λίπους (88%).

Μπορείτε να δείτε τις υπόλοιπες συνταγές του ιστολογίου εδώ.

Αν σας άρεσε η συνταγή, παρακαλώ μοιραστείτε την με τους φίλους σας!

 

Προηγούμενο άρθροΜπισκότα αμυγδάλου με ταχίνι
Επόμενο άρθροΔιαλειμματική νηστεία και απώλεια βάρους
Debug: Newspaper

Απάντηση