Αχ, βαχ! Η συνταγή και οι φωτογραφίες είναι της αγαπημένης μου Ελένης Μαλλιάρα, την οποία ευχαριστώ!

Αν θέλετε να δείτε κι άλλες συνταγές της Ελένης, η οποία κάνει επίσης κέτο, μπορείτε να την ακολουθήσετε στο Instagram, πατώντας εδώ.

Θα χρειαστείτε τα εξής:

Υλικά (για 15 μερίδες)

Για τη βάση:

150 γρ φουντούκια

150 γρ αμύγδαλα

150 γρ καρύδια

50 γρ λάδι καρύδας άοσμο

50 γρ βούτυρο (μπορείτε να βάλετε μόνο λάδι καρύδας ή μόνο βούτυρο)

40 γρ γλυκαντικό 1:1 σε άχνη

1 κουταλιά γεμάτη της σούπας στιγμιαίο καφέ

1 γεμάτη κουταλιά της σούπας κακάο (9 – 10 γρ)

λίγο αλάτι

Για τη κρέμα μόκας:

250 γρ mascarpone

250 γρ philadelphia

3 γεμάτες κουταλιές της σούπας στιγμιαίο καφέ

35 γρ κακάο χωρίς ζάχαρη

120 γρ γλυκαντικό 1:1 σε άχνη

2 φύλλα ζελατίνης

Για τη σαντιγί:

280 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

Γλυκαντικό 1:1 σε άχνη κατά βούληση

Λίγη βανίλια

Εκτέλεση

Αλέθετε καλά τα 2/3 των ξηρών καρπών να γίνουν σαν αλεύρι και κρατάτε το 1/3 το οποίο χοντροκόβετε.

Λιώνετε το βούτυρο και το λάδι καρύδας, προσθέτετε το καφέ και το κακάο να διαλυθούν και το ρίχνετε μέσα στους ξηρούς καρπούς ανακατεύοντας μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Μοιράζετε το μείγμα μέσα σε ποτήρια και πατάτε καλά για να δημιουργηθεί η βάση μας. Βάζετε ψυγείο.

Για τη κρέμα μόκας  βάζετε το mascarpone, το philadelphia (τα οποία καλό είναι να μην είναι εντελώς παγωμένα) και το γλυκαντικό σε ένα μεγάλο μπολ και τα χτυπάτε για μερικά λεπτά μέχρι να αφρατέψουν.

Βάζετε τις ζελατίνες σε λίγο κρύο νερό μέσα σε ένα άλλο μπολάκι για μερικά λεπτά να μουλιάσουν.

Ζεσταίνετε πολύ λίγο νερό μαζί με το καφέ και το κακάο σε ένα τρίτο μπολάκι και όταν είναι έτοιμες οι ζελατίνες τις ρίχνετε μέσα και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθούν.

Τέλος ρίχνετε σιγά σιγά το μείγμα με τη ζελατίνη μέσα στο μείγμα τυριών και ανακατεύετε.

Μοιράζετε την κρέμα μόκας μέσα στα ποτήρια πάνω από την βάση και τα ξαναβάζετε ψυγείο.

Για να φτιάξετε τη σαντιγί βάζετε την παγωμένη κρέμα γάλακτος μαζί με το γλυκαντικό και την βανίλια σε ένα μεγάλο μπολ και χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να έχετε μια σφιχτή σαντιγί. Την μοιράζετε και αυτή από πάνω από κάθε cheesecake. Αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες μέχρι να παγώσει καλά. Από πάνω λίγο πριν σερβίρετε μπορείτε να πασπαλίσετε με κακάο και να βάλετε και λίγα τριμμένα φουντούκια άμα σας αρέσει η υπερβολή!

Καλή επιτυχία!

Διατροφικές πληροφορίες:

Κάθε μερίδα έχει περίπου 420 θερμίδες με 10.3 γρ συνολικών υδατανθράκων (και 3.3 γρ φυτικών ινών, άρα 7 γρ καθαρών υδατανθράκων – 5%), 7.4 γρ πρωτεΐνης (4%) και 83 γρ λίπους (91%).

Προηγούμενο άρθροΠαγωτό γιαούρτι
Επόμενο άρθροΓεμιστά με ρύζι από κουνουπίδι
Debug: Newspaper

Απάντηση