Αυτή θα είναι μία από τις λίγες αναρτήσεις που η συνταγή θα έχει και ιστορία, παρότι το μισώ να πρέπει να διαβάσω ένα σωρό άσχετα σε μια συνταγή, αλλά το θέμα είναι βαθιά συναισθηματικό γιατί αφορά τον πατέρα μου, που έχω χάσει σχεδόν 11 χρόνια, οπότε ό,τι μου τον θυμίζει, έχει ιδιαίτερη αξία για μένα.

Όταν λοιπόν ήμουν στην εφηβεία, άνοιξε ένα μαγαζί στην Γλυφάδα που πουλούσε σάντουιτς τύπου Subway – ιδέα δεν είχα πόση ζημιά έκανε το ψωμί τότε, πηγαίναμε εκεί συχνά με τον πατέρα μου για να φάμε. Πουλούσε και ένα εξαιρετικό (για τα τότε γούστα μου, τώρα μάλλον θα το έβρισκα υπερβολικά γλυκό) παγωτό γιαούρτι σε πήλινο σκεύος, στο οποίο αποπάνω έβαζε μέλι και λίγα καρύδια. Πάντα σχεδόν έπαιρνα και τέτοιο και έτρωγα – η ξινίλα που έβγαζε το γιαούρτι μαζί με την γλύκα του μελιού μου άρεσαν ως συνδυασμός. Παρότι γλυκά ποτέ δεν έτρωγα ιδιαίτερα, είχα πάντα αδυναμία στα παγωτά και από τότε που δοκίμασα το συγκεκριμένο παγωτό γιαούρτι, σχεδόν πάντα έτρωγα παγωτό γιαούρτι σε όποιο παγωτατζίδικο είχε τέτοιο.

Από όταν λοιπόν ξεκίνησα να χρησιμοποιώ την παγωτομηχανή, μου είχε “κολλήσει” πως πρέπει να δοκιμάσω να κάνω και παγωτό γιαούρτι. Το δοκίμασα το σαββατοκύριακο που μας πέρασε και πέτυχε – έβαλα και άρωμα μέλι μέσα και η πρώτη μπουκιά πραγματικά με μετέφερε πίσω στον χρόνο στο σπίτι του πατέρα μου να βλέπω τηλεόραση τρώγοντας παγωτό γιαούρτι με μέλι και καρύδια. Αν σας αρέσει το παγωτό γιαούρτι, πρέπει να το δοκιμάσετε!

Θα χρειαστείτε τα εξής:

Υλικά (για 4 μερίδες)

300 γρ γιαούρτι στραγγιστό καλής ποιότητας με 10% λιπαρά

120 γρ κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά (ή αραιώστε την με νερό, αν δεν θέλετε τόσα λιπαρά, ή βάλτε ζαχαρούχο γάλα – σε αυτή την περίπτωση, δεν θα χρειαστείτε το γλυκαντικό)

35 γρ γλυκαντικό σε άχνη (αν σας αρέσουν τα γλυκά, βάλτε παραπάνω)

Άρωμα βανίλια (προαιρετικά)

Φυτική γλυκερίνη (προαιρετικά, αν δεν σκοπεύετε να το φάτε όλο με το που βγει από την παγωτομηχανή ή μέσα σε 6 ώρες αφότου μπει κατάψυξη, βάλτε, γιατί αλλιώς θα γίνει στόκος, την βρίσκετε στα φαρμακεία)

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε όλα τα υλικά και ανακατεύετε καλά. Βάζετε το μείγμα στην παγωτομηχανή, της οποίας το μπολ έχετε παγώσει πολύ καλά στην κατάψυξη πριν. Βάζετε την παγωτομηχανή να δουλέψει για 10 – 15 λεπτά (δεν θέλει πολύ χρόνο).

Καλή επιτυχία!

Διατροφικές πληροφορίες:

Κάθε μερίδα με κρέμα γάλακτος, έχει περίπου 210 θερμίδες με 4.7 γρ καθαρών υδατανθράκων (9%), 5.5 γρ πρωτεΐνης (10%) και 19 γρ λίπους (81%).

 

Προηγούμενο άρθροΠανεύκολο σορμπέ μανταρίνι χωρίς έξτρα ζάχαρη!
Επόμενο άρθροΑτομικά mocha cheesecakes
Debug: Newspaper

Απάντηση