Το έφτιαξα την Κυριακή για να το πάω στους γείτονες και για να πω την μαύρη αλήθεια, δεν πρόλαβα να το βγάλω φωτογραφία, χαχα. Δεν είναι διαιτητικό, δεν είναι χαμηλό σε υδατάνθρακες, δεν είναι για συχνά. Γενικά είναι ένα “δεν” ολόκληρο, αλλά η συνταγή αξίζει να υπάρχει, αν κάνετε τραπέζι ή αν απλά, ΜΙΑ ΣΤΟ ΤΟΣΟ, θέλετε να παραστρατήσετε (όχι αν κάνετε κέτο όμως, δείτε εδώ γιατί, εννοώ να παραστρατήσετε αν κάνετε απλή δίαιτα με μέτρημα θερμίδων). Το συνόδεψα με παγωτό βανίλια – καραμέλα και εξαφανίστηκαν και τα δύο σε ελάχιστο χρόνο!

Θα χρειαστείτε τα εξής:

Υλικά

225 γρ σοκολάτα (έβαλα δύο διαφορετικές, έβαλα 170 γρ nestle dessert καραμέλα, κι η υπόλοιπη, απλή dessert nestle, κάνει οποία θέλετε εννοείται, αρκεί να είναι καλής ποιότητας) κομμένη σε κομματάκια

180 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου ή ελαφρώς λιωμένο (αν δεν τρώτε γαλακτοκομικά, βάλτε λάδι καρύδας)

200 γρ ζάχαρη (έβαλα κανονική, βάζετε και γλυκαντικό αν θέλετε)

2 μεγάλα αυγα

Βανιλια (έβαλα σε υγρό, αυτή, αλλά κάνει και σε σκόνη)

95 γρ αλευρι γ.ο.χ.

30 γρ κακάο σκόνη

1 κγ κοφτό αλάτι

Photo by Pushpak Dsilva on Unsplash

Εκτέλεση

Ανάβετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς αέρα να προθερμανθεί.

Βάζετε την μισή σοκολάτα (115 γρ) να λιώσει στον φούρνο μικροκυματων ή σε ένα μπρίκι σε χαμηλή φωτιά ή σε χαμηλή φωτιά. Εμένα μου φαινόταν πολύ πηχτή και μόλις έλιωσε, όσο ήταν ακόμα ζέστη όχι καυτή, έριξα περίπου 30-40 γρ γάλα λάιτ (μπορείτε να βάλετε και φυτικό γάλα, αν δεν τρώτε γαλακτοκομικά) και ανακάτεψα να αραιώσει λίγο.

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε το βουτυρο με την ζάχαρη με ένα μίξερ χειρός να ασπρισει. Ρίχνετε μετά τα αυγά και την βανίλια και χτυπάτε ξανά μέχρι να έχετε μια ανοιχτόχρωμη κρέμα. Αφήνετε το μίξερ στην άκρη. Προσθέτετε την λιωμένη σοκολάτα κι ανακατεύετε καλά, αλλά απαλά.

Προσθέτετε το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι αφού τα κοσκινήσετε. Προσθέτετε και τα κομματάκια σοκολάτας. Ανακατεύετε ελαφρά ίσα ίσα να ανακατευτούν, οχι πολύ γιατί θα γίνει σαν κέικ, αν ανακατέψετε πολύ.

Ρίχνετε το μείγμα σε ένα μικρό ταψάκι που έχετε βάλει αντικολλητικο χαρτί και το απλώνετε με μια μαρίζ. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς αέρα για περίπου 15 – 20 λεπτά. Προσοχή μη το παραψήσετε, μένει υγρό στην μέση, καλή επιτυχία!

Μάκρος δεν έχει, είπαμε είναι για cheat meals!

Photo by Pushpak Dsilva on Unsplash

Προηγούμενο άρθροΤιραμισού πανακότα
Επόμενο άρθροΦλαν μπανάνας
Debug: Newspaper

Απάντηση