Δεν ξέρω πως να το περιγράψω, πάντως φτιάξτε το! Είναι πανεύκολο, έχει πολύ χαμηλές θερμίδες, πολλή πρωτεΐνη κι έχει πολύ ωραία υφή! Μπορείτε να κάνετε μία δόση όπως εγώ (που την έκανα πειραματικά), αλλά καλύτερα να κάνετε διπλή ή τριπλή, αλλιώς δεν θα βγάλει την μέρα! Λογικά γίνεται και με άλλα φρούτα, θα το δοκιμάσω κάποια στιγμή.

Θα χρειαστείτε τα εξής:

Υλικά

100 γρ γάλα λάιτ (έβαλα με 1% λιπαρά)

170 γρ στραγγιστό γιαούρτι λάιτ (έβαλα με 1.5% λιπαρά, το Νουνου)

15 γρ κορν φλάουρ

30 γρ αλεύρι γ.ο.χ.

1 μεγάλο αυγό

90 γρ μπανάνα (1 μικρή)

15 γρ μέλι

Άρωμα βανίλιας

 

Εκτέλεση

Ανάβετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου αέρα να προθερμανθεί.

Σε ένα μούλτι ή μπλέντερ χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να έχετε έναν χυλό. Σε ένα μικρό ταψάκι απλώνετε λαδόκολλα και ρίχνετε μέσα τον χυλό.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου αέρα για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να στέκεται. Αφήνετε να κρυώσει καλά πριν ξεφορμάρετε. Διατηρείται στο ψυγείο για 2 – 3 ημέρες.

Καλή επιτυχία!

Διατροφικές πληροφορίες

Στα 100 γρ έχει 128 θερμίδες με 19 γρ υδατάνθρακα, 2.2 γρ λίπους και 7.5 γρ πρωτεΐνης. Όλο μαζί έχει 529 θερμίδες με 78 γρ υδατάνθρακα, 9 γρ λίπους και 31 γρ πρωτεΐνης, οπότε μπορείτε να φάτε γενικώς άφοβα!

Προηγούμενο άρθροΤο καλύτερο συμβατικό brownie
Επόμενο άρθροΚουνουπίδι θεϊκό
Debug: Newspaper

Απάντηση