Το πιο τέλειο χειροποίητο παγωτό βανίλια – καραμέλα είναι γεγονός! Έγινε εξαιρετικό και είναι πανεύκολο, αν έχετε παγωτομηχανή. Αν δεν έχετε, απλά ανακατέψτε καλά τα υλικά με έναν αυγοδαρτη ή μίξερ, αλλά θα πρέπει να το βγάζετε από την κατάψυξη να το χτυπάτε κάθε μισή ώρα για 2-3 ώρες για να μη κρυσταλλωσει και να παγώσει ομοιόμορφα (σκεφτείτε να αγοράσετε παγωτομηχανή επίσης, ξεκινάνε από 20 ευρώ νομίζω και αξίζουν τα λεφτά τους. Η δικιά μου είναι του Lidl κι είμαι πολύ ικανοποιημένη).

Υλικά (για περίπου 900 γρ παγωτό – περίπου 13 μερίδες)

400 γρ κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά (μη βάλετε light, δεν θα έχει ωραία υφή)
500 γρ γάλα 1% λιπαρά (ή 1,5%, απλά εγώ είχα με 1%)
120 γρ καραμελωμενο ζαχαρούχο γάλα (ή απλό, αλλά δεν θα έχει γεύση καραμέλας μετά)
Άρωμα βανίλιας (προαιρετικά, έβαλα αυτό)
Έξτρα γλυκαντικο σε αχνη ή ζάχαρη σε αχνη (δεν μας αρέσουν τα πολύ γλυκά, δεν έβαλα, συστήνω αυτή)
35 γρ φυτική γλυκερίνη (προαιρετικό, αλλά βοηθά να μη γίνει στόκος στην κατάψυξη, την βρίσκετε σε φαρμακείο κι είναι πολύ φθηνή)
5-6 γρ βότκα ή τσίπουρο (προαιρετικά, βοηθά να μη κρυσταλλωσει, έβαλα βότκα βανίλια)

Εκτέλεση

Ρίχνετε όλα τα υλικά στην παγωτομηχανή κι ακολουθείτε τις οδηγίες χρήσης της. Εγώ την άφησα να δουλέψει περίπου 45 λεπτά. Αν δεν έχετε παγωτομηχανή, δείτε οδηγίες πιο πάνω, πριν την συνταγή.

Αν δεν θέλετε να κάνει σαν κόκκους (παρότι δεν τους νιώθετε όταν το τρώτε), πρέπει να ζεστάνετε πρώτα όλα τα υλικά, μετά να τα κρυωσετε και μετά να βάλετε το μείγμα στην παγωτομηχανή (που εγώ βαρέθηκα να τα κάνω όλα αυτά). Καλή επιτυχία!

Διατροφικές πληροφορίες:

Στα 70 γρ (μια κανονική προς μεγάλη μπάλα) έχει περίπου 160 θερμίδες με 11 γρ υδατάνθρακα, 12 γρ λίπους και 2.5 γρ πρωτεΐνης. Αν κάνετε απλή διατροφή χαμηλών υδατανθράκων, άνετα το τρώτε (αν φυσικά δεν σας πειράζει η όποια ζάχαρη έχει το καραμελωμένο ζαχαρούχο).

Προηγούμενο άρθροΣοκολατένιο κέικ βρώμης με γκανάζ σοκολάτας
Επόμενο άρθροΣπανακοτυρόπιτα χωρίς φύλλο
Debug: Newspaper

Απάντηση