Πρόκειται για εύκολη και γρήγορη συνταγή με απλά υλικά και αρκετή πρωτεΐνη (αν βάλετε και σκόνη πρωτεΐνης). Αξίζει να την δοκιμάσετε!

Υλικά

Για το κέικ:

80 γρ γάλα (φυτικό ή ζωϊκό, εγώ έβαλα σόγιας χωρίς ζάχαρη)

100 – 130 γρ γλυκαντικό ή κανονική ζάχαρη (αν βάλετε ζάχαρη, θα αλλάξουν τα μάκρος και θα αυξηθούν οι θερμίδες κι οι υδατάνθρακες, εγώ έβαλα 100 gr sukrin icing)

180 γρ γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά

50 γρ κακάο χωρίς ζάχαρη (έβαλα αυτό)

40 γρ βρώμη ολόκληρη ή σε αλεύρι (εγώ έβαλα αυτές τις νιφάδες)

20 γρ σκόνη πρωτεΐνης whey (προαιρετικά, μπορείτε να βάλετε και 60 γρ βρώμη, εγώ έβαλα σκόνη πρωτεΐνης με άρωμα μπανάνας)

50 γρ ασπράδι αυγού (ή 1 ολόκληρο αυγό)

Άρωμα βανίλιας (έβαλα αυτό)

1/2 κ.γ. κοφτό μπέικιν πάουντερ

Για την γκανάζ:

75 γρ σοκολάτα (εγώ έβαλα με 100% κακάο, αυτή εδώ, βάζετε όποια θέλετε)

45 γρ γάλα (έβαλα αγελαδινό, δεν ξέρω πως θα βγει με φυτικό, αλλά λογικά θα είναι εντάξει)

20 γρ γλυκαντικό (προαιρετικά, το έβαλα γιατί η σοκολάτα ήταν εντελώς πικρή)

30 γρ γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά

Εκτέλεση

Ανάβετε τον φούρνο στους 150 βαθμούς αέρα να προθερμανθεί.

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το γάλα, το γιαούρτι και το γλυκαντικό και ανακατεύετε με έναν αυγοδάρτη μέχρι να έχετε μια κρέμα. Δεν πειράζει αν δεν διαλυθεί εντελώς το γλυκαντικό. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε ξανά.

Σε μια μικρή παραλληλόγραμμη φόρμα απλώνετε μια λαδόκολλα (ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ, ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΚΟΛΛΗΣΕΙ) και ρίχνετε μέσα το μείγμα. Το ισιώνετε από πάνω και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 – 160 βαθμούς κελσίου με αέρα για περίπου 30 – 40 λεπτά. Προσοχή μη το κάψετε. Το βγάζετε από τον φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει καλά.

Όταν έχει κρυώσει, φτιάχνετε την γκανάζ, ρίχνοντας όλα τα υλικά σε ένα μπρίκι (την σοκολάτα σε κομματάκια), εκτός από το γιαούρτι. Βάζετε το μπρίκι σε πολύ χαμηλή φωτιά ή σε μπεν μαρί και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να αρχίσει να πήζει. Αποσύρετε από την φωτιά και προσθέτετε το γιαούρτι. Απλώνετε πάνω από το κέικ.

Διατηρείται στο ψυγείο, απλά βάλτε το αρχικά χωρίς ζελατίνη από πάνω για να παγώσει η γκανάζ και να μη κολλήσει. Μένει μαλακό σαν σοκολατόπιτα. Καλή επιτυχία!

Διατροφικές πληροφορίες:

Το κέικ με την γκανάζ από πάνω έχει βάρος περίπου 620 γρ. Μια φέτα των 60 γρ έχει περίπου 110 θερμίδες με 7 γρ υδατάνθρακα, 6.5 γρ λίπους και 7 γρ πρωτεΐνης!

 

Προηγούμενο άρθροΣαλάτα με μπρόκολο, μπέικον, αυγό και παρμεζάνα
Επόμενο άρθροΠαγωτό βανίλια – καραμέλα
Debug: Newspaper

Απάντηση