Το πιο θεϊκό παγωτό σοκολάτα με κομματάκια σοκολάτας εβερ. ΜΗ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΟ, τρώμε σε ποσότητες δείγματος, αλλά αν το βγάλετε σε κόσμο, θα γίνει σφαγή εγγυημένα 😂

Υλικά (για 1190 γρ παγωτό)

400 γρ κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
230 γρ γάλα με κανονικά λιπαρά (3.7%, λογικα μπορείτε να βάλετε και λάιτ)
380 γρ καραμελωμενο ζαχαρούχο (1 κουτί)
200 γρ σοκολάτα μαύρη (έβαλα την dessert της Nestlé)
Άρωμα βανίλια
12 γρ βότκα ή λικέρ καφέ (προαιρετικά, βοηθά να μη κρυσταλλωσει)
50 γρ σοκολάτα μαύρη σε κομματάκια


Εκτέλεση

Βάζετε την κρέμα, το γάλα, το ζαχαρούχο και την σοκολάτα σε ένα αντικολλητικο σκευος σε πολύ χαμηλή φωτιά ή μπεν μαρι κι ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να έχετε ένα ομογενοποιημενο μείγμα. Προσθέτετε την βανίλια και ανακατεύετε ξανά.
Κρυώνετε το μείγμα βάζοντας το σκευος μέσα σε μεγαλύτερο σκευος που έχετε βάλει παγάκια και νερό. Το καλύπτετε με ζελατίνη και το αφήνετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ωρες να κρυώσει καλά, ιδανικά όλη νύχτα.
Την επόμενη μέρα ρίχνετε το μείγμα στον παγωμένο κάδο της παγωτομηχανής σας κι ακολουθείτε τις οδηγίες χρήσης της.Εγω το άφησα κάνα μισάωρο, αφού προσέθεσα την βότκα και τα κομματάκια σοκολάτας.

Αν δεν έχετε παγωτομηχανη, μπορείτε να το χτυπήσετε με το μίξερ, αλλά θα πρέπει να το χτυπάτε κάθε μισή ώρα για τουλάχιστον 2 ώρες για να αφρατεψει. Ανάμεσα στα χτυπήματα, το φυλάτε στην κατάψυξη.

Δεν γίνεται στόκος, το έχω φτιάξει από την Κυριακή και την μπάλα την έβγαλα πριν λίγο χωρίς καμία δυσκολία.

Διατροφικές πληροφορίες

Στα 60 γρ έχει περίπου 200 θερμίδες με 18 γρ υδατάνθρακα, 13 γρ λίπους και 2 γρ πρωτεΐνης.

 

Προηγούμενο άρθροΚολοκυθοκεφτέδες φούρνου
Επόμενο άρθροΣαλάτα με μπρόκολο, μπέικον, αυγό και παρμεζάνα
Debug: Newspaper

Απάντηση