Ευχαριστώ θερμά την Μαρία Μανόλακα για την εκτέλεση και φωτογραφία της συνταγής!

Υλικά (για μία μερίδα)

120 – 150 γρ σολωμός φιλέτο με δέρμα

300 γρ κουνουπίδι κομμένο σε κομμάτια

30 γρ βούτυρο (ή ελαιόλαδο, αν θέλετε χωρίς γαλακτοκομικά)

Αλάτι και πιπέρι

solomosmepourekounoupidiULC

Εκτέλεση

Βράζετε το κουνουπίδι μέχρι να μαλακώσει. Στο μεταξύ ζεσταίνετε  ένα τηγάνι στο μεσαίο/δυνατό. Αλατοπιπερώνετε το φιλέτο σολωμού και ψήνετε για 4 λεπτά από κάθε μεριά (αν το θέλετε καλά ψημένο). Αφαιρείτε από το τηγάνι.

Σουρώνετε το κουνουπίδι και όσο είναι μαλακό το βάζετε σε ένα μπλέντερ ή με ένα μπλέντερ χειρός το πολτοποιείτε και βάζετε το βούτυρο. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και λίγο κρέμα γάλακτος ή τσένταρ.

Σερβίρετε αμέσως!

Διατροφικές πληροφορίες:

Κάθε μερίδα έχει 697 θερμίδες (υπολόγισα τον φρέσκο σολωμό του Lidl, εξαρτάται και τι θα χρησιμοποιήσετε) με 15 γρ συνολικών υδατανθράκων (και 6 γρ φυτικών ινών, άρα 9 γρ καθαρών υδατανθράκων – 5,2%), 27 γρ πρωτεΐνης (19,1%) και 58 γρ λίπους (75,7%).

Μπορείτε να δείτε τις υπόλοιπες συνταγές του ιστολογίου εδώ.

Αν σας άρεσε η συνταγή, παρακαλώ μοιραστείτε την με τους φίλους σας!

Προηγούμενο άρθροΜια διατροφή χαμηλών υδατανθράκων είναι μια αποτελεσματική θεραπεία για το λιπώδες ήπαρ
Επόμενο άρθροΠέτρες στην χολή και διατροφή χαμηλών υδατανθράκων
Debug: Newspaper

Απάντηση