Αυτή η συνταγή μπορει να γίνει σε πολλές παραλλαγές: μπορείτε να βάλετε άλλο κρέας σε κομματάκια, πχ χοιρινό, να παραλείψετε το μπέικον, ή να προσθέσετε μανιτάρια. Ή να μη βάλετε κοτόπουλο, παρά μόνο μπέικον. Γενικά φαντασία να υπάρχει και έχει πολλές επιλογές. Είναι πανεύκολο και λερώνετε μόνο ένα ταψί και ένα μεγάλο μπολ!

Δοκιμάστε το, τα πράσινα φασολάκια είναι υπέροχα στον φούρνο! Το έχω ήδη φτιάξει δύο φορές σε 3 ημέρες, απλά την πρώτη μου κάηκε λίγο το μπέικον και τα φασολάκια γιατί δεν έβαλα το κοτόπουλο πρώτα μόνο του να ψηθεί!

ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΥΛΙΚΟ, ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ. ΜΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 150 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ BIODIET, ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 5% ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ KETOLIFE!

Θα χρειαστείτε τα εξής:

Υλικά (για 4 μερίδες)

450 γρ φασολάκια στρογγυλά (φρέσκα ή κατεψυγμένα, απλά αν είναι κατεψυγμένα, θα πρέπει να τα έχετε αποψύξει πρώτα)

600 γρ κοτόπουλο (κομματάκια, στήθος, κοπανάκια, μπούτια ή φτερούγες) ή άλλο κρέας επιλογής (πχ χοιρινό, καλύτερα όχι μοσχάρι, ίσως γίνει πιο στεγνό)

85 γρ κρεμμύδι (2 μεσαία κρεμμύδια) ή όσο θέλετε

70 γρ ελαιόλαδο ή λάρδι ή λάδι καρύδας ή βούτυρο

200 γρ μπέικον (προαιρετικά)

15 γρ αποξηραμένο σκόρδο (ή όσο φρέσκο θέλετε, δεν είχα)

Αλάτι, πιπέρι

100 γρ μανιτάρια (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Ανάβετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου να προθερμανθεί.

Σε ένα μεγάλο μπολ (λεκανίτσα μάλλον) βάζετε όλα τα υλικά και ανακατεύετε με τα χέρια σας να πάνε όλα παντού.

Αν χρησιμοποιείτε μόνο μπέικον και όχι άλλο κρέας, τα απλώνετε όλα πάνω σε μια λαμαρίνα που έχετε απλώσει μια λαδόκολλα και ψήνετε για 20 με 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς αέρα μέχρι να μαλακώσουν τα πράσινα φασολάκια και να έχει ψηθεί το μπέικον. ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΕΥΚΟΛΑ!

Αν χρησιμοποιείτε και κοτόπουλο ή χοιρινό, ξεχωρίζετε τα κομμάτια του κρέατος, τα απλώνετε πάνω στην λαδόκολλα που έχετε βάλει στην λαμαρίνα και τα ψήνετε μόνα τους για 15 με 20 λεπτά, να είναι κάπως ψημένα, πριν βάλετε τα υπόλοιπα υλικά.

Μόλις περάσει ο χρόνος, γυρνάτε τα κομματάκια του κρέατος από την άλλη μεριά και ύστερα προσθέτετε τα πράσινα φασολάκια και όλα τα υπόλοιπα (ό,τι έχετε επιλέξει).

Ψήνετε για άλλα 15 με 20 λεπτά, ανακατεύοντας μια φορά στην μέση του χρόνου για να μη καούν τα φασολάκια. Δοκιμάζετε ένα φασολάκι για να καταλάβετε πότε είναι έτοιμο.

Μυρίζει απίστευτα και νομίζω θα αρέσει σε όλους!

Αν θέλετε να το κάνετε κέτο, παραλείψτε το μπέικον και φάτε το με έξτρα ελαιόλαδο από πάνω ή άλλο λίπος, πχ αβοκάντο.

Καλή επιτυχία!

Διατροφικές πληροφορίες:

Κάθε μερίδα με κοτόπουλο μπούτι φιλέτο και μπέικον χωρίς μανιτάρια, έχει περίπου 475 θερμίδες, με 6 γρ συνολικών υδατανθράκων (και 1.5 γρ φυτικών ινών, άρα 4.5 γρ καθαρών υδατανθράκων – 4%), 37.6 γρ πρωτεΐνης (31%) και 34.1 γρ λίπους (65%).

Μπορείτε να δείτε τις υπόλοιπες συνταγές του ιστολογίου εδώ.

Αν σας άρεσε η συνταγή, παρακαλώ μοιραστείτε την με τους φίλους σας!

 

Προηγούμενο άρθροΟμελέτα φούρνου της τεμπέλας
Επόμενο άρθροΛεμονόπιτα με κρέμα!
Debug: Newspaper

Απάντηση