Η συνταγή και οι φωτογραφίες είναι της Μαρίνας Σαριδάκη, την οποία ευχαριστώ θερμά! Φαίνεται πολύ λαχταριστή και νομίζω θα είναι τέλεια! Η συνταγή κρέμας είναι της πανακότας της αγαπημένης μας Ειρήνης Μολ.

ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΥΛΙΚΟ, ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ. ΜΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 150 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ BIODIET, ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 5% ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ KETOLIFE!

Θα χρειαστείτε τα εξής:

Υλικά

Για το παντεσπάνι:

200 γρ αλεύρι αμυγδάλου
50 γρ whey σκόνη πρωτεΐνης (χαμηλών υδατανθράκων)
50 γρ αλεύρι καρύδας
1 κ.σ. baking powder
Λίγο αλάτι
125 γρ βούτυρο
3 αυγά
170 – 180 γρ γάλα αμυγδάλου ή νερό
Βανίλια ή άρωμα
Ξύσμα από λεμόνια
70 – 80 γρ γλυκαντικό 1:1 (ή όσο θέλετε)

Για την κρέμα:

300 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
300 γρ γάλα αμυγδάλου ή νερό
7 – 8 γρ ζελατίνη σκόνη ή φύλλα
Γλυκαντικό 1:1 όσο θέλετε
Λίγη βανίλια ή μερικές σταγόνες άρωμα βανίλιας
Πολύ ξύσμα λεμονιού

Για την σαντιγύ:

Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
Γλυκαντικό 1:1 όσο θέλετε (δοκιμάζετε να δείτε)
Βανίλια ή άρωμα
Ξύσμα από λεμόνι

Eκτέλεση

Ανάβετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς αέρα να προθερμανθεί.

Βάζετε όλα τα στέρεα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύετε καλά.

Σε άλλο μπολ χτυπάτε τα αυγά με την βανίλια, το ξύσμα και το γλυκαντικό για μερικά λεπτά μέχρι να αφρατέψουν λίγο, όχι πολύ.  Προσθέτετε σιγά σιγά τα στέρεα υλικά στο μείγμα των αυγών, προσθέτοντας σε δόσεις και το βούτυρο και το γάλα αμυγδάλου (ή νερό).

Ψήνετε μέσα σε ένα μεγάλο πυρέξ για 18 με 20 λεπτά στους 180 βαθμούς αέρα σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να βγαίνει στεγνή μια οδοντογλυφίδα. Αφήνετε στην άκρη να κρυώσει καλά.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε την πανακότα.

Βάζετε λίγο από το γάλα αμυγδάλου σε ένα μπολάκι και βάζετε την ζελατίνη να μουλιάσει και να μαλακώσει. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε όλα τα υπόλοιπα υλικά χωρίς να τα αφήσετε να βράσουν και ρίχνετε μέσα την ζελατίνη. Αφήνετε και αυτό στην άκρη να κρυώσει.

Ετοιμάζετε την σαντιγί χτυπώντας τουλάχιστον 500 γρ κρέμα γάλακτος με το γλυκαντικό, το ξύσμα και την βανίλια με το μίξερ μέχρι να έχετε μια σχετικά σφιχτή σαντιγύ.

Μόλις κρυώσει το παντεσπάνι, βάζετε αποπάνω την σχετικά κρύα κρέμα και βάζετε στο ψυγείο να παγώσει καμιά ώρα, πριν βάλετε την σαντιγί. Το αφήνετε τουλάχιστον 2 ώρες στο ψυγείο πριν το κόψετε.

Καλή επιτυχία!

Μπορείτε να δείτε τις υπόλοιπες συνταγές του ιστολογίου εδώ.

Αν σας άρεσε η συνταγή, παρακαλώ μοιραστείτε την με τους φίλους σας!

 

Προηγούμενο άρθροΚοτόπουλο με πράσινα φασολάκια και μπέικον στον φούρνο
Επόμενο άρθροΠοια είναι τα απολύτως απαραίτητα που πρέπει να αγοράσω για να ξεκινήσω διατροφή χαμηλών υδατανθράκων;
Debug: Newspaper

Απάντηση