Πρόκειται για συνταγή της αγαπημένης μου Νίκης Ζορμπά, η οποία κάνει εξαιρετικές τάρτες από πριν να κάνει κέτο, οπότε στάνταρ η συνταγή θα είναι επιτυχία όπου κι αν την παρουσιάσετε! Μπόνους είναι πανεύκολη και γρήγορη!

ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΥΛΙΚΟ, ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ. ΜΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 150 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ BIODIET, ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 5% ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ KETOLIFE!

Θα χρειαστείτε τα εξής:

Υλικά (για 10 μερίδες)

Για την βάση:
250 γρ αλεύρι αμυγδάλου

1 αυγό

60 γρ βούτυρο

Αλάτι

Για την γέμιση:
2 μεσαία κρεμμύδια (περίπου 500 γρ)

15 γρ βούτυρο

200 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

150 γρ τριμμένο έμμενταλ

100 γρ γκούντα

50 γρ ρεγκάτο

2 κ.σ. (10 – 15 γρ) παρμέζανα για πασπάλισμα

onioncheesepie

Εκτέλεση

Ανάβετε τον φούρνο να προθερμανθεί στους 170 – 180 βαθμούς σε αέρα.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά της ζύμης και ανοίγετε με τον πλάστη ή τα χέρια. Στρώνετε σε ένα μεσαίου μεγέθους πυρέξ. Κάνετε μερικές τρυπίτσες με ένα πηρούνι και ψήνετε στους 170 βαθμούς αέρα για περίπου 20 λεπτά.

Στο μεταξύ κόβετε ροδέλες τα κρεμμύδια και αφήνετε να μαραθούν καλά κανένα 15λεπτο σε μέτρια φωτιά με το βούτυρο. Όταν γίνουν αλατίζετε, ρίχνετε την κρέμα και τα τυριά και ανακατεύετε σε μέτρια φωτιά να ομογενοποιηθεί. Αποσύρετε από την φωτιά το μείγμα και το ρίχνετε πάνω στην ψημένη τάρτα. Πασπαλίζετε με την παρμεζάνα και ψήνετε στους 170 – 180 βαθμούς αέρα για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.

Αφήστε το να σταθεί για είκοσι λεπτά πριν να το σερβίρετε. Είναι ιδανικό για γιορτινά τραπέζια, βγάζει πολλά κομμάτια, είναι απίστευτα νόστιμο για ορεκτικό.

Καλή επιτυχία!

Διατροφικές πληροφορίες:

Κάθε μερίδα έχει 387 θερμίδες με 8 γρ συνολικών υδατανθράκων (και 4 γρ φυτικών ινών, άρα 4 γρ καθαρών υδατανθράκων – 4,2%), 15 γρ πρωτεΐνης (15,7%) και 34 γρ λίπους (80,1%).

Μπορείτε να δείτε τις υπόλοιπες συνταγές του ιστολογίου εδώ.

Προηγούμενο άρθροΛάδι καρύδας και λειτουργία θυρεοειδή
Επόμενο άρθροΚουνουπίδι ογκρατέν
Debug: Newspaper

Απάντηση