Την έχω υποσχεθεί μέρες αυτή την συνταγή, αλλά δεν έχω προλάβει, οπότε επιτέλους ήρθε η ώρα της! Είναι πολύ εύκολη και απλή και είναι ιδανική για οικογενειακά τραπέζια!

ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΥΛΙΚΟ, ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ. ΜΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 150 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ BIODIET, ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 5% ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ KETOLIFE!

Θα χρειαστείτε τα εξής:

Υλικά (για ένα μεγάλο ταψί, 10 μερίδες)

1 μεγάλο κουνουπίδι, περίπου 1.5 κιλο
350 γρ κίτρινα τυριά (ό,τι θέλετε) ή 150 γρ μοτσαρέλλα λευκή και 200 γρ τυρί λάιτ με 5% λιπαρά, αν δεν κάνετε κέτο
35 γρ πράσο ψιλοκομμένο
6 αυγά
50 γρ αλεύρι καρύδας
200 και άλλα 100 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά χωριστά (ή 200 γρ γάλα λάιτ και 100 γρ κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά, αν δεν κάνετε κέτο -στα μάκρος υπολόγισα την adoro per pasta)
Αλάτι, πιπέρι, ό,τι άλλο μπαχαρικό σας αρέσει

Εκτέλεση

Πλένετε και κόβετε το κουνουπίδι σε κομμάτια. Το βάζετε σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο, βραστό νερό και το βράζετε για περίπου 10 – 15 λεπτά.
Ανάβετε τον φούρνο στους 170 βαθμούς αέρα ή αντιστάσεις να προθερμανθεί (δεν κάνει διαφορά).
Σε ένα μεγάλο μπολ ζυγίζετε ένα ένα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα 100 γρ κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε καλά.
Σουρώνετε το κουνουπίδι, το αφήνετε λίγο να κρυώσει και είτε το λιώνετε λίγο με τα χέρια ή το περνάτε από το μουλτι. Το απλώνετε σε ένα μεγάλο πυρέξ. Ρίχνετε αποπάνω το μείγμα του μπολ και ανακατεύετε ελαφρά να πάει παντού – όχι πολύ όμως, θέλουμε το πιο πολύ να μείνει επάνω. Περίχυνετε με τα υπολειπόμενα 100 γρ κρέμας γάλακτος και βάζετε στον προθερμασμένο φούρνο.
Ψήνετε για περίπου μισή ώρα ή μέχρι να ροδίσει.
Σερβίρετε με έξτρα κρέμα ή/και βούτυρο για να το κάνετε κέτο.
Καλή επιτυχία!

Διατροφικές πληροφορίες:
Κάθε μερίδα με μιξ 4 τυριών έχει περίπου 310 θερμίδες με 12.2 γρ συνολικών υδατανθράκων (και 5.2 γρ φυτικών ινών – 9%), 17 γρ πρωτεΐνης (22%) και 24.1 γρ λίπους (69%).

Κάθε μερίδα λάιτ έχει περίπου 210 θερμίδες με 13.2 γρ συνολικών υδατανθράκων (και 5.2 γρ φυτικών ινών – 24%), 18.5 γρ πρωτεΐνης (34%) και 10.2 γρ λίπους (42%).

Μπορείτε να δείτε τις υπόλοιπες συνταγές του ιστολογίου εδώ.

Αν σας άρεσε η συνταγή, παρακαλώ μοιραστείτε την με τους φίλους σας!

 

Προηγούμενο άρθροΤάρτα κρεμμυδιών με τυριά
Επόμενο άρθροΜάφιν κανέλας κούπας
Debug: Newspaper

Απάντηση