Σας περίσσεψαν μπισκότα ή κέικ ή δεν σας πέτυχε κάποια συνταγή; Κανένα πρόβλημα, μπορείτε να τα κάνετε καριόκες!

Η συνταγή και οι φωτογραφίες είναι της φίλης μου Μαρίας Κεραμιδά, την οποία υπερευχαριστώ! Η συνταγή δεν έχει μάκρος, γιατί αυτά εξαρτώνται από το κέικ ή τα μπισκότα που θα χρησιμοποιήσετε ως βάση και την σοκολάτα που θα βάλετε.

ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΥΛΙΚΟ, ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ. ΜΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 150 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ BIODIET, ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 5% ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ KETOLIFE!

Θα χρειαστείτε τα εξής:

Υλικά (για 100 κομμάτια)

500 γρ κέικ ή μπισκότα τριμμένα (ό,τι έχει ξεμείνει, πχ. βασιλόπιτα ή και μπισκότα όπως κουραμπιέδες – αν πατήσετε τα links, θα δείτε επιλογές)
300 γρ καρύδια χοντροκομμένα
200 γρ λάδι καρύδας άοσμο λιωμένο
1 κούπα μέλι ή σιρόπι sukrin
3-4 γεμάτες κουταλιές κακάο χωρίς ζάχαρη (δοκιμάστε το μείγμα πόσο σας αρέσει)
1 σφηνάκι κονιάκ
Άρωμα πορτοκάλι (προαιρετικά)
600 γρ λιωμένη σοκολάτα με τουλάχιστον 85% κακάο για επικάλυψη

Εκτέλεση

1. Πλάθετε όλα τα υλικά να γίνουν σαν πλαστελίνη.
2. Τα τυλίγετε σε ρολό μπαστούνι (το χώρισα σε 2 ρολά) με μια μεμβράνη.
3. Τα βάζετε κατάψυξη να παγώσουν καλά (τουλάχιστον 4 ώρες, ιδανικά μια νύχτα).
4. Κόβετε το παγωμένο ρολό σε ροδέλες.
5. Καλύπτετε με την λιωμένη σοκολάτα
6. Αφήνετε τις καριόκες πάνω σε λαδόκολα μέχρι να παγώσει η σοκολάτα.
7. Τυλίγετε με αλουμινόχαρτο και φυλάτε στο ψυγείο.

Tip 1: Βγάλτε απο την κατάψυξη το μείγμα λίγο-λίγο (πχ κόψτε 20 ροδέλες κάθε φορά) για να το διατηρήσετε περισσότερο. Ή και για να έχετε πάντα φρέσκα να κερνάτε!

Tip2: Για τον γενικό πληθυσμό (σημείωση: αυτόν δηλαδή που δεν κάνει διατροφή χαμηλών υδατανθράκων) βάλτε κουβερτουρα με χαμηλότερο ποσοστό κακάο, που είναι και πιο οικονομική.

Η συνταγή είναι χωρίς γαλακτοκομικά, προφανώς μόνο αν επιλέξετε βάση χωρίς γαλακτοκομικά. Και αν νηστεύετε, προφανώς θα πρέπει να επιλέξετε κάποιο νηστίσιμο κέικ ως βάση.

Καλή επιτυχία!

Μπορείτε να δείτε τις υπόλοιπες συνταγές του ιστολογίου εδώ.

Αν σας άρεσε η συνταγή, παρακαλώ μοιραστείτε την με τους φίλους σας!

Προηγούμενο άρθροΣοκολατένιες κούπες
Επόμενο άρθροΤα πιο εύκολα και τραγανά μπισκότα αμυγδάλου
Debug: Newspaper

Απάντηση