Το παρακάτω γλυκό είναι για τους εραστές της σοκολάτας! Δεν γίνεται πιο σοκολατένια γεύση και πιο τέλεια υφή! Μπόνους: είναι εύκολο και γρήγορο και μπορεί να φαγωθεί και απευθείας μόλις το φτιάξετε (θα θυμίζει πηχτή κρέμα) – αν θέλετε μπορείτε να το συνοδεύσετε με σαντιγί, στο ψυγείο σκληραίνει, αν το αφήσετε έξω περίπου 20 λεπτά θα επανέλθει στην αρχική του μαλακότητα και ..σοκόλαση!

ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΥΛΙΚΟ, ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ. ΜΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 150 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ BIODIET, ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 5% ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ KETOLIFE!

Θα χρειαστείτε τα εξής:

Υλικά (για 6 γενναίες μερίδες, γίνονται και μικρότερα, βάλτε τα σε σιλοκονούχες θήκες)

120 γρ σοκολάτα με τουλάχιστον 85% κακάο (έβαλα αυτή, όσο πιο πικρή είναι, τόσο πιο πολύ γλυκαντικό θέλει)

160 γρ κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά (ή κρέμα καρύδας, αν δεν τρώτε γαλακτοκομικά)

2 κρόκους αυγών (μη πετάξετε τα ασπράδια, δείτε εδώ συνταγές)

25 γρ γλυκαντικό 1:1 (καλύτερα ερυθριτόλη σκέτη, να την κάνετε πούδρα πρώτα καλύτερα, εγώ έβαλα αυτό που είναι ήδη πούδρα, αν σας αρέσουν τα πολύ γλυκά ή έχετε βάλει πολύ υψηλής περιεκτικότητας σε κακάο σοκολάτα, βάλτε παραπάνω)

Βανίλια (εγώ έβαλα αυτή)

Ελάχιστο αλάτι

 

Εκτέλεση

Κόβετε την σοκολάτα σε πολύ μικρά κομματάκια σε ένα μεγάλο μπολ μέσα και ρίχνετε αποπάνω τους ελάχιστους κόκκους αλατιού.

Σε ένα μικρό μπολ βάλτε τους κρόκους και ανακατέψτε τους ελαφρά μαζί με την βανίλια.

Βάλτε την κρέμα γάλακτος μαζί με το γλυκαντικό σε ένα κατσαρολάκι γάλακτος (με βαρύ πάτο) σε χαμηλή φωτια ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις εμφανιστούν οι πρώτες φυσαλίδες σβήστε την φωτιά και με ένα κουτάλι μεταφέρετε πολύ μικρή ποσότητα της κρέμας στο μπολάκι με τους κρόκους ανακατεύοντας διαρκώς. Κάντε το ίδιο αρκετές φορές μέχρι να ζεσταθούν οι κρόκοι – το κάνουμε αυτό για να τους ζεστάνουμε σταδιακά και να μη μαγειρευτούν.

Ρίξτε το μείγμα με τους κρόκους πίσω στο κατσαρολάκι και στην υπόλοιπη κρέμα και ξανανάψτε το μάτι σε χαμηλή θερμοκρασία και πάλι. Ανακατεύετε διαρκώς και παρακολουθείτε μέχρι να αρχίσει να πήζει ελαφρά. Προσοχή δεν θέλουμε να πήξει εντελώς. Μόλις αρχίσει να πήζει, ρίχνετε την κρέμα όλη πάνω στην σοκολάτα που είναι σε κομματάκια στο μεγάλο μπολ και ανακατεύετε προσεκτικά. Έτοιμη!

Μοιράζετε σε σιλικονούχα φορμάκια ή μικρές σιλικονούχες φόρμες για σοκολατάκια και φυλάσσουμε στο ψυγείο. Εκτός ψυγείου μοιάζει με κρέμα, εντός ψυγείου μοιάζει με fudge. Γενικά είναι τέλειο, φτιάχτε το αν σας αρέσει η σοκολάτα!

Διατροφικές πληροφορίες:

Κάθε μερίδα (με 100% κακάο σοκολάτα) έχει περίπου 235 θερμίδες με 3.8 γρ συνολικών και καθαρών υδατανθράκων (6%), 4.7 γρ πρωτεΐνης (8%) και 22.6 γρ λίπους (86%).

Kάθε μερίδα (με 85% κακάο σοκολάτα) έχει 225 θερμίδες με 5.6 γρ συνολικών και καθαρών υδατανθράκων (10%), 4.1 γρ πρωτεΐνης (8%) και 20 γρ λίπους (82%).

Πηγή συνταγής
Μπορείτε να δείτε τις υπόλοιπες συνταγές του ιστολογίου εδώ.

Αν σας άρεσε η συνταγή, παρακαλώ μοιραστείτε την με τους φίλους σας!

Προηγούμενο άρθροΣαλάτα σπέσιαλ με μπέικον, μαρούλι και ντομάτα (BLT)
Επόμενο άρθροΚαριόκες
Debug: Newspaper

Απάντηση