Η συνταγή είναι του μπαμπά μου, το φαγητό είναι οριακά κέτο λόγω κρέμας (που ο μπαμπάς μου δεν έβαζε, αλλά αν την παραλείψετε, θα είναι σίγουρα low carb).

ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΥΛΙΚΟ, ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ. ΜΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 150 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ BIODIET, ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 5% ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ KETOLIFE!

Θα χρειαστείτε τα εξής:

Υλικά (για 10 μερίδες των 130 γρ)

400 γρ κατεψυγμένες γαρίδες

180 γρ κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 κουτί τομάτες ψιλοκομμένες και αποφλοιωμένες (500 γρ)

100 γρ ελαιόλαδο

215 γρ φέτα

215 κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

Αλάτι

Δάφνη

Μαϊντανός αποξηραμένος (ή φρέσκος)

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά βάζετε τις γαρίδες να ξεπαγώσουν. Μόλις βγάλουν τα πολλά υγρά, ρίχνετε το κρεμμύδι και το λάδι και χαμηλώνετε την φωτιά. Προσθέτετε την ντομάτα και τα μπαχαρικά και βράζετε για 10 – 15 λεπτά να μειωθεί ο όγκος της σάλτσας. Ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και βράζετε για άλλα 5 – 10 λεπτά. Αποσύρετε από την φωτιά και ρίχνετε την φέτα. Έτοιμο!

Καλή επιτυχία!

Διατροφικές πληροφορίες:

Κάθε μερίδα των 130 γρ έχει περίπου 280 θερμίδες με 4.4 γρ συνολικών υδατανθράκων (και 0.8 γρ φυτικών ινών, άρα 3.6 γρ καθαρών υδατανθράκων – 5%), 12.6 γρ πρωτεΐνης (18%) και 23.5 γρ λίπους (77%).

Μπορείτε να δείτε τις υπόλοιπες συνταγές του ιστολογίου εδώ.

Αν σας άρεσε η συνταγή, παρακαλώ μοιραστείτε την με τους φίλους σας!

Προηγούμενο άρθροΑλάτι σουσαμιού (gomasio)
Επόμενο άρθροΟμελέτα φούρνου της τεμπέλας
Debug: Newspaper

Απάντηση