Η συνταγή και οι φωτογραφίες είναι της αγαπημένης μου Θεοδώρας Μπουζίκα, την οποία υπερευχαριστώ! Πρόκειται για απλό, γρήγορο και πολύ νόστιμο φαγητάκι, ιδανικό για τις μέρες με λίγο κρύο!

Θα χρειαστείτε τα εξής:

Υλικά (για 4 – 5 μερίδες)

600 – 700 γρ κοτόπουλο φιλέτο στήθος ή μπούτι (ή χοιρινό/μοσχάρι, ό,τι θέλετε)

1 συσκευασία έτοιμη σαλάτα μαρούλι/άνιθο/φρέσκο κρεμμυδάκι (έχει ο Σκλαβενίτης) 200 γρ ή χύμα μαρούλι, άνιθο, φρέσκο κρεμμυδάκι, όσο θέλετε

60 – 75 γρ ελαιόλαδο (ή βάζετε λίγο στην αρχή και προσθέτετε όσο έξτρα θέλετε στο πιάτο σας, προτείνω καλύτερα αυτό, αν τρώνε κι άλλοι) ή λάδι καρύδας άοσμο ή βούτυρο

Πράσο, σέλινο, κρεμμύδι (προαιρετικά)

1 ολόκληρο αυγό

Χυμός από 1 λεμόνι (και αν θέλετε και ξύσμα)

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Αν είναι κομμένο ήδη, κόβετε το κοτόπουλο ή κρέας σε μικρά κομμάτια. Σωτάρετε με το ελαιόλαδο (όλο ή λίγο) σε χαμηλή φωτιά το πράσο και το σέλινο ή το κρεμμύδι, αν θέλετε βάζετε και λίγο σκόρδο μέχρι να ξανθύνουν και να μαλακώσουν. Αν δεν τα χρησιμοποιείτε, σωτάρετε κατευθείαν το κρέας μέχρι να γίνει καφέ. Μόλις ψηθεί παντού, αν θέλετε μπορείτε να δυναμώσετε την φωτιά και να ρίξετε λίγο κρασί για να πάρει άρωμα.

Αφού ψήσετε περίπου 10 – 15 λεπτά το κοτόπουλο ή κρέας (ίσως θέλει παραπάνω ή λιγότερο, ανάλογα και το μέγεθος των κομμάτιων που έχετε ή κόψατε), ίσως χρειαστεί και λίγο νερό αν δείτε και κολλάει.  Όταν είναι σχεδόν έτοιμο, προσθέτετε το μαρούλι, τον άνηθο και το φρέσκο κρεμμυδάκι (ή την σαλάτα) και αλατοπιπερώνετε. Ψήνετε για λίγο ακόμα μέχρι να μαλακώσουν και αυτά και στο μεταξύ ετοιμάζετε το αυγολέμονο.

Για το αυγολέμονο χτυπάτε καλά το αυγό με ένα πηρούνι να διαλυθεί καλά και προσθέτετε το λεμόνι σιγά σιγά, συνεχίζοντας το χτύπημα. Βάζετε σιγά σιγά υγρό από την κατσαρόλα στο μπολ με το αυγολέμονο, ανακατεύοντας συνέχεια. Αυτό το κάνετε για να μη ψηθούν απότομα τα αυγά και γίνουν ομελέτα. Επαναλαμβάνετε μέχρι τα αυγά να έχουν περίπου την θερμοκρασία της κατσαρόλας, οπότε και ρίχνετε το αυγολέμονο μέσα στην κατσαρόλα. Ανακατεύετε λίγο και αποσύρετε από την φωτιά. Αν σας αρέσει η λεμονάτη γεύση, βάζετε και λίγο ξύσμα.

Καλή επιτυχία!

Μπορείτε να δείτε τις υπόλοιπες συνταγές του ιστολογίου εδώ.

Αν σας άρεσε η συνταγή, παρακαλώ μοιραστείτε την με τους φίλους σας!

Προηγούμενο άρθροΠίτα για σουβλάκι
Επόμενο άρθροΡολάκια τυριού με μπέικον
Debug: Newspaper

Απάντηση