H συνταγή και οι φωτογραφίες είναι της αγαπημένης μου Χριστίνας Καραγιαννοπούλου, την οποία υπερευχαριστώ! Δείχνει πολύ λαχταριστή και εντυπωσιακή, όποιος την φτιάξει, ας μας πει πως του φάνηκε με ένα σχόλιο.

ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΥΛΙΚΟ, ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ. ΜΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 150 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ BIODIET, ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 5% ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ KETOLIFE!

Θα χρειαστείτε τα εξής:

Υλικά (για 12 μερίδες)

Για τη ζύμη:

Βούτυρο (80 γρ.)
• Mozzarella τριμμένη (80 γρ.)
• Gouda τριμμένη (60 γρ.)
• Σουσάμι αναποφλοιωτο (90 γρ.)
• Ασπραδια (2 , 70 γρ.)
Fiber mix 2 (2 γρ.)
• Αλάτι (5 γρ.)
• Σκόρδο σε σκόνη (½ κ.γ., 2 γρ.)
• Κρεμμύδι σε σκόνη (1 κ.γ., 3 γρ.)
• Μουστάρδα σκονη (1 κ.γ., 3γρ.)

Για την γέμιση:

• Gouda τριμμένη(60 γρ.)
• Μπέικον (10 φέτες, 200 γρ.)
• Γιαούρτι Πρόβειο 10% λιπαρά (30 γρ.)

cheeseandbaconroll

Εκτέλεση

Ανάβετε τον φούρνο στους 160 βαθμούς κελσίου στον αέρα να προθερμανθεί.

Λιώνετε το βούτυρο σε μια αντικολλητική κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και προσθέτετε λίγα λίγα τα τριμμένα τυριά. Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να γίνει ένα μείγμα.

Προσθέτετε το τριμμένο σουσάμι, τα μπαχαρικά και το mix2 , χωρίς να σταματήσετε να ανακατεύετε. Τέλος προσθέτετε το γιαούρτι και τα ασπράδια.

Απλώνετε το μείγμα με ένα κουτάλι σε λαδόκολλα. Ή ψεκάζετε την ζύμη με νερό και την απλώνετε ομοιόμορφα ή βρέχετε μια λαδόκολλα, απλώνετε πάνω την ζύμη, καλύπτετε με άλλη λαδόκολλα και την ανοίγετε με πλάστη (μάλλον αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος).

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160  βαθμούς αέρα για 3′-4′.

Βγάζετε από τον φούρνο. Απλώνετε πάνω στην ζύμη το τυρί και το μπέικον σε όλη την επιφάνεια. Τυλίγετε σε ρολό και κόβετε σε 12 κομματια. Τα απλώνετε το ένα δίπλα στο άλλο στο ταψί και ψήνετε για περίπου 20 λεπτά ακόμα ώσπου να πάρουν χρώμα.

Καλή επιτυχία!

Διατροφικές πληροφορίες:

Κάθε μερίδα έχει 195 θερμίδες με 1.5 γρ συνολικών υδατανθράκων (και 0 γρ φυτικών ινών, άρα 1.5 γρ καθαρών υδατανθράκων – 3%), 8.5 γρ πρωτεΐνης (18%) και 17.2 γρ λιπαρών (79%).

Μπορείτε να δείτε τις υπόλοιπες συνταγές του ιστολογίου εδώ.

Αν σας άρεσε η συνταγή, παρακαλώ μοιραστείτε την με τους φίλους σας!

Προηγούμενο άρθροΦρικασέ αυγολέμονο
Επόμενο άρθροΟ απόλυτος οδηγός για τη χοληστερίνη
Debug: Newspaper

Απάντηση