Το σουφλέ αυτό άρεσε σε όποιον το δοκίμασε, οπότε το συστήνω ανεπιφύλακτα! Και είναι πολύ εύκολο και απλό στην παρασκευή του, χωρίς ιδιαίτερα υλικά! Η φωτογραφία μπορεί να μη γεμίζει το μάτι, αλλά αξίζει πραγματικά να το φτιάξετε!

Θα χρειαστείτε τα εξής:

Υλικά (για 6 μεγάλες μερίδες)

Γύρω στα 650 γρ μελιτζάνα (ήταν 3 μεγάλες, αν θυμάμαι καλά)

160 γρ ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας

140 γρ κρεμμύδι ξερό ή φρέσκο

30 γρ τυρί κρέμα τύπου philadelphia

170 + 130 γρ τυρί κίτρινο (έβαλα ένταμ εγώ)

3 αυγά

80 + 70 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

Αλατοπίπερο

Μπαχαρικά (πχ italian spice mix, προαιρετικά)

Εκτέλεση

Ανάβετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς αέρα να προθερμανθεί.

Πλένετε τις μελιτζάνες και τις κόβετε μικρά κομμάτια (όχι πολύ μικρά) και τα βάζετε σε ένα πυρεξ με το ελαιόλαδο και τα μπαχαρικά. Ανακατεύετε να λαδωθούν καλά και ψήνετε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν αρκετά (όχι εντελώς όμως) στους 180 βαθμούς αέρα σε προθερμασμένο φούρνο.

Στο μεταξύ βάζετε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα 130 γρ τυρί και τα 70 γρ κρέμα γάλακτος σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύετε καλά. Μόλις είναι έτοιμες οι μελιτζάνες, τις βγάζετε από το φούρνο και τους ρίχνετε το μείγμα. Ανακατεύετε ξανά να πάει παντού και ρίχνετε από πάνω τα 130 γρ τυρί και τα 70 κρέμα.

Ψήνετε στους 200 βαθμούς αέρα για 10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει το τυρί.

Τρώγεται ζεστό ή κρύο.

Καλή επιτυχία!

Διατροφικές πληροφορίες:

Κάθε μερίδα έχει περίπου 335 θερμίδες με 10.3 γρ συνολικών υδατανθράκων (και 3.7 γρ φυτικών ινών, άρα 6.6 γρ καθαρών υδατανθράκων- 8%) , 17.8 γρ πρωτεΐνης (21%) και 26.3 γρ λίπους (71%).

Μπορείτε να δείτε τις υπόλοιπες συνταγές του ιστολογίου εδώ.

Αν σας άρεσε η συνταγή, παρακαλώ μοιραστείτε την με τους φίλους σας!

Προηγούμενο άρθροΦτιάξτε το δικό σας βούτυρο
Επόμενο άρθροΠαχυσαρκία και γλουτένη
Debug: Newspaper

Απάντηση