Ναι αν θέλετε μπορείτε! Οι φωτογραφίες είναι της Anas Fid, την οποία ευχαριστώ θερμά.

Πρόκειται για πολύ απλή κι εύκολη διαδικασία, απλά θα ήταν καλό να βρείτε κρέμα γάλακτος χωρίς καραγεννάνη, που στην Ελλάδα, μόνο ο Στάμου έχει στα μαγαζιά του (όπου υπάρχουν). Η Anas Fid δεν μένει Ελλάδα, οπότε βρίσκει από αλλού.

Υλικά

300 – 1000 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά χωρίς καραγεννάνη (ανάλογα πόσο βούτυρο θέλετε να φτιάξετε)

Εκτέλεση

Υπάρχουν 2 τρόποι: ο ένας είναι να βάλετε την κρέμα γάλακτος σε ένα βάζο με καπάκι και να την χτυπήσετε για 10 με 15 λεπτά (αν είναι μικρή ποσότητα), ο άλλος είναι να την βάλετε σε ένα μπολ και να την χτυπήσετε με το μίξερ (ιδανικό αν είναι αρκετή ποσότητα).

Tα 300 γρ κρέμας γάλακτος δίνουν περίπου 120 γρ από βούτυρο, οπότε κάντε τους αντίστοιχους υπολογισμούς.

Η κρέμα πρώτα θα γίνει σαντιγί και μετά βούτυρο, οπότε αν χτυπάτε με το χέρι, εκεί που τα έχετε φτύσει και νομίζετε πως είναι έτοιμο, υπολογίστε πως θέλει 5 λεπτά ακόμα, χαχαχα!

Μόλις χτυπήσετε την κρέμα αρκετά και έχει γίνει βούτυρο, το σουρώνετε από το υγρό που έχει μείνει και με καθαρά χέρια το πλάθετε σε κομμάτι. Το βουτάτε σε ένα μπολ με νερό να το ξεπλύνετε και είναι έτοιμο! Το διατηρείτε στο ψυγείο.

Καλή επιτυχία!

Μπορείτε να δείτε τις υπόλοιπες συνταγές του ιστολογίου εδώ.

Αν σας άρεσε η συνταγή, παρακαλώ μοιραστείτε την με τους φίλους σας!

Προηγούμενο άρθροΤι να φάω; Λίστες τροφών για την διατροφή χαμηλών υδατανθράκων
Επόμενο άρθροΣουφλέ μελιτζάνας
Debug: Newspaper

Απάντηση