Επιτέλους λίγος χρόνος για ολοκαίνουργια ανάρτηση. Με αυτήν την ανάρτηση θα εγκαινιάσω ένα νέο τμήμα συνταγών: απλές συνταγές χωρίς ακριβή υλικά και μάκρος, που στόχο έχουν απλά να σας δίνουν ιδέες για το καθημερινό σας φαγητό. Από την εμπειρία μου, αυτό είναι το πιο δύσκολο κομμάτι της διατροφής: να βρει κάποιος εύκολες, απλές συνταγές, που θα του δώσουν ποικιλία και ενδιαφέρουσες γεύσεις για να μη τρώει συνέχεια τα ίδια και βαριέται!

Η συγκεκριμένη συνταγή ενδείκνυται πιο πολύ για όσους κάνουν διατροφή χαμηλών υδατανθράκων και όχι αυστηρή κετογονική (ούτως ή άλλως λίγες είναι για αυστηρή κετογονική) – αν κάνετε αυστηρή κετογονική, αντικαταστήστε το γιαούρτι όλο με μαγιονέζα και φάτε πολύ μικρή ποσότητα.

ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΥΛΙΚΟ, ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ. ΜΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 150 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ BIODIET, ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 5% ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ KETOLIFE!

Θα χρειαστείτε τα εξής:

Υλικά

1/4 με 1/2 από ένα μεσαίο προς μεγάλο λάχανο

2 μεσαία καρότα (προαιρετικά)

Σέλινο

Ρόκα (προαιρετικά)

2 μεγάλα κλωνάρια φρέσκο κρεμμυδάκι

Μισό με ένα ματσάκι μαϊντανό

2 ψητές πιπεριές Φλωρίνης (τις ψήνετε εσείς ή παίρνετε έτοιμες σε βάζο)

1 – 2 γιαούρτια 2% – 10% λιπαρά (εξαρτάται τι θέλετε)

1/2 – 1 κούπα μαγιονέζα (καλύτερα χειροποίητη, συνταγή εδώ)

Μουστάρδα

Μηλόξυδο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ψιλοκόβετε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτετε το γιαούρτι, την μαγιονέζα, το μηλόξυδο, την μουστάρδα, το αλατοπίπερο και ανακατεύετε. Οι ακριβείς ποσότητες εξαρτώνται από τα γούστα σας.

Είναι καλύτερη να τρώγεται μετά την 2η μέρα που έχουν ενωθεί καλύτερα οι γεύσεις. Αντέχει πολλές μέρες στο ψυγείο.

Καλή επιτυχία!

Μπορείτε να δείτε τις υπόλοιπες συνταγές του ιστολογίου εδώ.

Αν σας άρεσε η συνταγή, παρακαλώ μοιραστείτε την με τους φίλους σας!

Προηγούμενο άρθροΜαγιονέζα
Επόμενο άρθροΜπρόκολο ψητό
Debug: Newspaper

Απάντηση