Πρόκειται για μια πάρα πολύ απλή και γρήγορη συνταγή που μπορείτε να κάνετε σε ποσότητα και να έχετε για 2 – 3 ημέρες.

Θα χρειαστείτε τα εξής:

Υλικά

Ενα μεγάλο μπρόκολο

Χυμό και ξύσμα από ένα λεμόνι

Μερικές σκελίδες σκόρδο (προαιρετικά)

Παρμεζάνα (ή διατροφική μαγιά, αν δεν τρώτε γαλακτοκομικά)

Ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ανάβετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς να προθερμανθεί.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τα φουντάκια από το μπρόκολο, ρίχνετε μέσα το λεμόνι, το λάδι, το ξύσμα και το σκόρδο ψιλοκομμένο συν το αλατοπίπερο και ανακατεύετε με τα χέρια να πάνε όλα τα υλικά παντού.

Απλώνετε το μπρόκολο πάνω σε μια λαμαρίνα ή ταψί που έχετε βάλει λαδόκολλα. Από πάνω βάζετε την τριμμένη παρμεζάνα. Αν θέλετε, μπορείτε να βάλετε και κομματάκια από ψιλοκομμένο μπέικον για έξτρα γεύση (αν δεν είστε χορτοφάγος/φυτοφάγος). Αν δεν θέλετε παρμεζάνα και χρησιμοποιείτε διατροφική μαγιά, θα πρέπει να την προσθέσετε αφού ψηθεί το μπρόκολο.

Ψήνετε στους 180 βαθμούς στον αέρα για 10 – 20 λεπτά, ανάλογα και τον φούρνο σας. Προσοχή μη το κάψετε!

Καλή επιτυχία!

Προηγούμενο άρθροColeslaw (σαλάτα λάχανο)
Επόμενο άρθροΚρεμώδες σπανάκι με κάρυ
Debug: Newspaper

Απάντηση