Είναι η πρώτη τούρτα που φτιάχνω, οπότε να είστε ελαστικοί με τις φωτογραφίες. Γευστικά σίγουρα είναι εξαιρετική, γιατί δοκίμασα σκέτη την κρέμα και το κέικ και ήταν τέλεια! Το κέικ/παντεσπάνι είναι ζουμερό, θυμίζει σοκολατόπιτα, θα το ξαναφτιάξω σίγουρα και σκέτο!Το καλύτερο είναι πως είναι χωρίς γαλακτοκομικά!

ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΥΛΙΚΟ, ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ. ΜΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 150 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ BIODIET, ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 5% ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ KETOLIFE!

Θα χρειαστείτε τα εξής:

Υλικά

Για το κέικ/παντεσπάνι:

165 γρ λάδι καρύδας λιωμένο, αλλά όχι καυτό

4 αυγά

220 γρ νερό ή γάλα αμυγδάλου

320 γρ αλεύρι αμυγδάλου ή αλεσμένα αμύγδαλα

40 γρ αλεύρι καρύδας

70 γρ κακάο

10 γρ μηλόξυδο

Άρωμα βανίλιας

15 γρ ξύσμα πορτοκάλι (από ένα πορτοκάλι) ή άρωμα (προαιρετικά)

100 γρ γλυκαντικό 1:1 (αν σας αρέσουν τα πολύ γλυκά, βάλτε πιο πολύ) ή μέλι (αν κάνετε παλέο)

Για την κρέμα σοκολάτα:

400 γρ κρέμα καρύδας (1 κουτί)

200 γρ σοκολάτα με τουλάχιστον 85% κακάο (έβαλα 100%)

125 γρ γλυκαντικό 1:1 (αν βάλετε σοκολάτα με μικρότερο ποσοστό κακάο, βάλτε και λιγότερο γλυκαντικό, δοκιμάστε να δείτε τι σας αρέσει) ή μέλι (αν κάνετε παλέο)

Άρωμα βανίλια

Άρωμα πορτοκάλι

Για την σαντιγί:

500 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά ή κρέμα καρύδας καλά παγωμένη στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες

Εκτέλεση

Για το κέικ/παντεσπάνι:

Ανάβετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου να προθερμανθεί.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε όλα τα στέρεα υλικά.

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάτε τα αυγά με το γλυκαντικό, το ξύσμα πορτοκάλι και την βανίλια μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτετε τα στέρεα υλικά σιγά σιγά και το νερό και ύστερα βάζετε ό,τι άλλο δεν έχετε βάλει (μηλόξυδο, βανίλια).

Αν έχετε μίξερ δυνατό στον πάγκο, απλά μετράτε όλα τα υλικά μέσα στον κάδο του και ανακατεύετε καλά.

Βάζετε το μείγμα σε λαμαριμένια φόρμα του κέικ στρογγυλή με διάμετρο 25 εκατοστών, το οποιο έχετε αλείψει με λάδι καρύδας και στο οποίο έχετε απλώσει αντικολλητικό χαρτί.

ΜΗ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΤΕ ΤΟ ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΟ ΧΑΡΤΙ, ή μπορεί να κολλήσει!

Μπορείτε αν θέλετε να το μοιράσετε στην μέση και να φτιάξετε δυο παντεσπάνια, αλλά θα πρέπει να ψήσετε τον μισό χρόνο ή και πιο λίγο – αυτό εξαρτάται και από τον φούρνο σας.

Ψήνετε για περίπου 45 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου. Θα πρέπει αν καρφώσετε ένα μαχαίρι να βγαίνει στεγνό.

ΤΟ ΑΦΗΝΕΤΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΡΙΝ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ! ΕΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΤΟ ΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΨΥΓΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 6 ΩΡΕΣ ΝΑ ΠΑΓΩΣΕΙ ΚΑΛΑ, αυτό θα βοηθήσει στο κόψιμο.

Για την κρέμα σοκολάτα:

Βάζετε την κρέμα καρύδας και την σοκολάτα σε κομμάτακια, καθως και τα αρώματα σε ένα μικρό κατσαρολάκι σε πολύ χαμηλή φωτιά. Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Βάζετε το μείγμα σε ένα μπολ στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες να κρυώσει καλά. Αν θέλετε την κρέμα να την φάτε μόνη σας, σερβίρετε σε μπολ.

Για την σαντιγί:

Χτυπάτε την παγωμένη κρέμα γάλακτος ή καρύδας με το μίξερ μέχρι να αρχίσει να πήζει και να στέκεται. Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε και γλυκαντικό.

Για την κατασκευή:

Εγώ την ήθελα τετράγωνη, οπότε έκοψα τα πλαινά για να γίνει έτσι.

Με ένα οδοντικό νήμα ή κλωστή κόβετε το κέικ προσεκτικά, εγώ έβγαλα 4 παντεσπάνια.

Βάζετε το ένα παντεσπάνι κάτω κάτω, απλώνετε μια στρώση κρέμα σοκολάτα. Καλό είναι να την έχετε βγάλει από το ψυγείο 30 λεπτά νωρίτερα να μαλακώσει λίγο. Στην επόμενη στρώση βάζετε πάλι σοκολάτα και στην τελευταία στρώση σαντιγί. Ανάμεσα στις στρώσεις βάζετε παντεσπάνια. Καλύπτετε γύρω γύρω με την υπόλοιπη σαντιγί και διακοσμείτε όπως επιθυμείτε.

Καλή επιτυχία!

Μπορείτε να δείτε τις υπόλοιπες συνταγές του ιστολογίου εδώ.

Αν σας άρεσε η συνταγή, παρακαλώ μοιραστείτε την με τους φίλους σας!

Προηγούμενο άρθροCloud bread
Επόμενο άρθροΑτομική ομελέτα κούπας
Debug: Newspaper

Απάντηση