Η συνταγή είναι χορτοφαγική, αν δεν βάλετε μπέικον ή άλλο αλλαντικό αποπάνω. Η ζύμη αυτή είναι πολύ ωραία και για λουκανικόπιτακια ή κρεατο/κιμαδοπιτάκια ή κλειστή σαν καλτσόνε! Φτιάχνεται και αυτή πολύ γρήγορα και είναι πανεύκολη – σε μισή ώρα το πολύ μπορείτε να απολαμβάνετε μια λαχταριστή πίτσα χωρίς καθόλου τύψεις!

ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΥΛΙΚΟ, ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ. ΜΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 150 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ BIODIET, ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 5% ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ KETOLIFE!

Θα χρειαστείτε τα εξής:

Για την ζύμη (10 μερίδες των 90 γρ, για 5 άτομα χοντρικά):

60 γρ αμύγδαλα που θα τα περάσετε από το μούλτι για να γίνουν αλεύρι ή έτοιμο αλεύρι αμυγδάλου

45 γρ αλεύρι καρύδας

1 μεγάλο αυγό

140 γρ μοτσαρέλα κίτρινη τριμμένη

60 γρ βούτυρο ανάλατο

Αλάτι, πιπέρι

Κρεμμύδι/σκόρδο αποξηραμένο (προαιρετικά)

Μίγμα ιταλικών μπαχαρικών (προαιρετικά, έχουν στα m&s food ή μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας)

Εκτέλεση

Ανάβουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς να προθερμανθεί. Βάζουμε την μοτσαρέλλα και το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι (κατά προτίμηση με χοντρό πάτο) να λιώσουν σε χαμηλή φωτιά. Στο μεταξύ μετράμε τα αλεύρια και αλέθουμε τα αμύγδαλα, αν δεν χρησιμοποιούμε έτοιμο αλεύρι αμυγδαλού. Μόλις λιώσουν τα τυριά και το βούτυρο, προσθέτουμε το αυγό, τα αλεύρια, τα μπαχαρικά και μεταφέρουμε σε μπολάκι πλάθοντας προσεκτικά με τα χέρια μας (προσοχή, μη καείτε) μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Απλώνουμε σε αλουμινένιο ταψί πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και ανοίγουμε με τα χέρια μας την ζύμη  μέχρι να αποκτήσει το πάχος που θέλουμε. Ψήνουμε για περίπου δέκα λέπτα μέχρι να ροδίσει.

Βγάζουμε από τον φούρνο και προσθέτουμε αποπάνω τα υλικά της αρεσκείας μας. Ψήνουμε για άλλα πέντε λεπτά μέχρι να λιώσουν τα τυριά και σερβίρουμε αμέσως. Συστήνεται να προσθέσετε έξτρα βουτυράκι αποπάνω να λιώσει για παραπάνω λίπος. Καλή επιτυχία!

Διατροφικές πληροφορίες:

Η ζύμη μόνη της χωρισμένη σε 5 μερίδες, έχει 273 θερμίδες, με 9 γρ συνολικών υδατανθράκων (και 5 γρ φυτικών ινών, άρα 4 γρ καθαρών υδατανθράκων – 5,9%), 12 γρ πρωτεΐνης (17,7%) και 23 γρ λίπους (76,4%) ανά μερίδα.

Μπορείτε να δείτε τις υπόλοιπες συνταγές του ιστολογίου εδώ.

Αν σας άρεσε η συνταγή, παρακαλώ μοιραστείτε την με τους φίλους σας!

 

Φωτογραφία εξωφύλλου: freepik.com

Προηγούμενο άρθροΚέικ καραμέλας με σαντιγύ και καβουρδισμένα φουντούκια
Επόμενο άρθροCloud bread
Debug: Newspaper

Απάντηση