Συνταγή και φωτογραφίες της Ελένης Μαλλιάρα, που όπως πάντα, μας κακομαθαίνει!

Αν θέλετε να δείτε κι άλλες συνταγές της Ελένης, η οποία κάνει επίσης κέτο, μπορείτε να την ακολουθήσετε στο Instagram, πατώντας εδώ.

ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΥΛΙΚΟ, ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ. ΜΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 150 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ BIODIET, ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 5% ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ KETOLIFE!

Θα χρειαστείτε τα εξής:

Υλικά (για 10 μερίδες)

Για τη καραμέλα:

50 γρ βούτυρο

240 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

90 γρ γλυκαντικό 1:1 σε άχνη

Για το κέικ:

45 γρ αλεύρι καρύδας της sukrin (λογικά γίνεται και με συμβατικό, αλλά θα θέλει άλλη δόση και θα έχει πιο λασπωτή υφή, οπότε δεν συστήνω να το αλλάξετε, θα το βρείτε εδώ από την Biodiet)

75 γρ αλεύρι αμυγδάλου απλό

4 αυγά ολόκληρα

1 γεμάτη κουταλιά του γλυκού baking powder (10 γρ σίγουρα)

120 γρ βούτυρο ή λάδι καρύδας σε θερμοκρασία δωματίου

2 βανίλιες ή πολύ άρωμα βανίλιας

50 γρ γλυκαντικό 1:1 (αν σας αρέσουν τα πολύ γλυκά, βάλτε πιο πολύ)

Λίγη κανέλα

Λίγο τζίντζερ σε σκόνη (προαιρετικά)

Για την σαντιγί:

120 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

1 κ.σ. γλυκαντικό 1:1 (περίπου 15 γρ, αλλά μπορείτε να βάλετε και πιο πολύ, ανάλογα πόσο γλυκιά την θέλετε)

Καβουρδισμένα φουντούκια (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Για τη καραμέλα:

Βάζετε το βούτυρο με το γλυκαντικό σε ένα κατσαρολάκι σε μεσαία θερμοκρασία να λιώσει και να πάρει αυτό το χρυσαφί χρώμα. Μόλις αλλάξει χρώμα, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε μέχρι να πήξει και να πάρει το ωραία χρώμα της καραμέλας. Αν θέλετε προσθέτετε και λίγο αλάτι. Αφήνετε στην άκρη.

Για το κέικ:

Ανάβετε τον φούρνο στους 170 βαθμούς αέρα να προθερμανθεί.

Χτυπάτε το βούτυρο με το γλυκαντικό μέσα σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε ένα ένα τα αυγά και στην συνέχεια ρίχνετε λίγο λίγο το αλεύρι καρύδας, το αλεύρι αμυγδάλου, το baking powder, τη κανέλα και το τζίντζερ (αν χρησιμοποιείτε) που έχετε ανακατέψει μαζί.  Ανακατεύετε καλά. Στο τέλος αφού έχει γίνει ένα ενιαίο μείγμα προσθέτετε και τη καραμέλα ανακατεύοντας απαλά για να πάει παντού.

Βάζετε σε μια φόρμα για κέικ στην οποία έχετε βάλει λαδόκολλα γιατί αλλιώς θα κολλήσει. Σκεπάζετε το κέικ με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στους 170 σε προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά. 10 λεπτά πριν τελειώσει ο χρόνος, βγάζετε το αλουμινόχαρτο για να πάρει ωραίο χρώμα το κέικ. Αφήνετε να κρυώσει καλά πριν ξεφορμάρετε.

Για την σαντιγι:

Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος μαζί με το γλυκαντικό σε ένα μπολ μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί. Αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει το  κέικ και να το ξεφορμάρετε. Ύστερα απλώνετε τη σαντιγί πάνω από το κέικ και θέλετε ρίχνετε και καβουρδισμένα φουντούκια.

Καλή επιτυχία!

Διατροφικές πληροφορίες:

Κάθε μερίδα έχει περίπου 325 θερμίδες με 5.6 γρ συνολικών υδατανθράκων (και 2.7 γρ φυτικών ινών, άρα 2.9 γρ καθαρών υδατανθράκων – 4%), 5.9 γρ πρωτεΐνης (7%) και 32.1 γρ λίπους (89%).

Μπορείτε να δείτε τις υπόλοιπες συνταγές του ιστολογίου εδώ.

Αν σας άρεσε η συνταγή, παρακαλώ μοιραστείτε την με τους φίλους σας!

Προηγούμενο άρθροCheesecake με Μύρτιλα
Επόμενο άρθροΖύμη στρομπόλι για πίτσα ή καλτσόνε
Debug: Newspaper

Απάντηση