Δεν υπάρχει λόγος να πληρώνετε ένα σωρό λεφτά σε έτοιμα μείγματα μπαχαρικών όταν μπορείτε να φτιάξετε τα δικά σας! Θα σας παραθέσω κάποιες συνταγές στην ανάρτηση αυτή για τα πιο δημοφιλή μείγματα. Απλώς ανακατεύετε όλα τα υλικά καλά σε ένα μπολ και διατηρείτε για 6 μήνες σε αεροστεγές βαζάκι. Σε όλα αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και αλάτι, αλλά εγώ δεν βάζω, προτιμώ να χρησιμοποιώ όσο θέλω εκείνη την στιγμή.

ΤΑ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ. ΜΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 150 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ BIODIET, ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 5% ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ KETOLIFE!

Italian mix

2 κ.σ. αποξηραμένος βασιλικός

2 κ.σ. ρίγανη

1 – 2 κ.σ. αποξηραμένο δεντρολίβανο

1 – 2 κ.σ. αποξηραμένο θυμάρι

2 κ.σ. αποξηραμένος μαϊντανός

1 κ.γ. αποξηραμένο σκόρδο

1 κ.σ. τσίλι ή πιπέρι καγιέν (προαιρετικά, αν σας αρέσουν τα καυτερά)

Fajita Seasoning

4 κ.γ. τσίλι σε σκόνη

2 κ.γ. κύμινο σε σκόνη

2 κ.γ. πάπρικα

2 κ.γ. γλυκαντικό 1:1

1 κ.γ. αποξηραμένο σκόρδο σε σκόνη

1 κ.γ. κρεμμύδι σε σκόνη

Λίγο πιπέρι καγιέν (προαιρετικά)

Μείγμα για κοτόπουλο

2 κ.σ. αποξηραμένος βασιλικός

1 κ.σ. θυμάρι

2 κ.σ. αποξηραμένο δεντρολίβανο χτυπημένο

1 κ.σ. σκόνη σκόρδο

1 κ.σ. θυμάρι σε σκόνη

2 κ.σ. πάπρικα (καπνιστή ή γλυκιά, ό,τι σας αρέσει)

2 κ.σ. μουστάρδα σε σκόνη

1 κ.σ. κρεμμύδι σε σκόνη

1 κ.σ. πιπέρι σε σκόνη

2 κ.σ. μαιντανός

Ελάχιστο πιπέρι καγιέν (προαιρετικά)

Taco seasoning

1/4 κούπας τσίλι σε σκόνη

1 κ.σ. κύμινο

1 κ.σ. πάπρικα

2 κ.γ. αποξηραμένος κόλιανδρος

1 κ.γ. πιπέρι καγιέν (προαιρετικά)

1 κ.γ. αποξηραμένο σκόρδο

1 κ.γ. αποξηραμένο κρεμμύδι

Pumpkin spice

2 κ.σ. κανέλα (κατά προτίμηση Κευλάνης)

1.5 κ.γ. μοσχοκάρυδο σε σκόνη

1.5 κ.γ. τζίντζερ

1/2 κ.γ. μπαχάρι τριμμένο σε σκόνη

1/2 κ.γ. γαρύφαλλο σε σκόνη

Μπορείτε να δείτε τις υπόλοιπες συνταγές του ιστολογίου εδώ.

Αν σας άρεσε η συνταγή, παρακαλώ μοιραστείτε την με τους φίλους σας!

Φωτογραφίες: Freepik.com

Προηγούμενο άρθροΚάνω κέτο και έκανα ζαβολιά, και τώρα;
Επόμενο άρθροΓιατί δεν πρέπει να τρώμε πολύ λίγο
Debug: Newspaper

Απάντηση