Πανεύκολες, γρήγορες, απολαυστικές. Μπορείτε απέξω να τις καλύψετε και με σοκολάτα, απλά εγώ βαρέθηκα.
ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΥΛΙΚΟ, ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ. ΜΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 150 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ BIODIET, ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 5% ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ KETOLIFE!
Θα χρειαστείτε τα εξής:
Υλικά (για 21 μερίδες)
80 γρ κατεψυγμένες φράουλες (μπορείτε να βάλετε και φρέσκες)
170 γρ τυρί κρέμα μασκαρπόνε
55 γρ βούτυρο
Γλυκαντικό 1:1 σε άχνη (προαιρετικά, εγώ δεν έβαλα)
Εκτέλεση
Αν τα υλικά σας δεν ειναι σε θερμοκρασία δωματίου τα ζεσταίνετε λίγο στον φούρνο μικροκυμάτων να μαλακώσουν/ξεπαγώσουν (ή σε ένα κατσαρολάκι σε πολύ χαμηλή φωτιά). Ύστερα βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ/μούλτι και τα χτυπάτε.
Βάζετε το μείγμα στις κλασσικές παγοθήκες ή σε θήκες για σοκολατάκια και το βάζετε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες να παγώσει καλά. Ξεφορμάρετε και διατηρείτε στην κατάψυξη ή στο ψυγείο (κρατάνε πιο πολύ στην κατάψυξη). Αν θέλετε τα περιχύνετε με σοκολάτα και τα ακουμπάτε σε αντικολλητικό χαρτί και ξανά κατάψυξη να παγώσει καλά η σοκολάτα.
Καλή επιτυχία!
Διατροφικές πληροφορίες:
Κάθε μερίδα έχει περίπου 50 θερμίδες με 0.6 γρ συνολικών υδατανθράκων (και 0 γρ φυτικών ινών, άρα 0.6 γρ καθαρών υδατανθράκων – 7%), 0.4 γρ πρωτεΐνης (5%) και 3.4 γρ λίπους (88%).