Το έφτιαξα πριν μερικές μέρες, επειδή δεν είμαστε φαν του βραστού μπρόκολου και βγήκε εξαιρετικό, οπότε σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα είτε για συνοδευτικό, είτε για κυρίως (καλύτερα για συνοδευτικό όμως, εκτός αν δεν βάλετε τυρί). Αν δεν θέλετε γαλακτοκομικά νομίζω θα ήταν σούπερ και με κρέμα καρύδας και διατροφική μαγιά από πάνω (θα βρείτε στην Biodiet εδώ).

ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΥΛΙΚΟ, ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ. ΜΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 150 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ BIODIET, ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 5% ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ KETOLIFE!

Θα χρειαστείτε τα εξής:

Υλικά (για 6 μερίδες)

Ένα μεσαίο μπρόκολο (περίπου 500 γρ ωμό)

Μια συσκευασία μπέικον 300 γρ

3 κ.σ. ελαιόλαδο ή βούτυρο ή λάδι καρύδας (45 γρ)

120 μλ κρέμα γάλακτος με 35% λιπαράκρέμα καρύδας)

Μπόλικο σκόρδο (κατά προτίμηση φρέσκο)
Αλατι, πιπέρι
Italian mix spice (έχει έτοιμο στο M&S Food, έχει μέσα ρίγανη, βασιλικό, κόκκινη πιπεριά αποξηραμένη, μαντζουράνα αποξηραμένη, θυμάρι, δεντρολίβανο, φασκόμηλο και μαϊντανό – μπορείτε να βάλετε ό,τι από αυτά έχετε ή μπορείτε να φτιάξετε δικό σας μείγμα)
40 γρ παρμεζανα τουλάχιστον 12μηνης, εί δυνατόν 24μηνης ωρίμανσης, σε φλίδες ή τριμμένη (ή άλλο σκληρό τυρί ή 30 γρ διατροφική μαγιά, αν δεν τρώτε γαλακτοκομικά)

Εκτελεση

Πλένετε το μπροκολο και το κόβετε μικρά κομματάκια.

Σωτάρετε ελαφρά το σκόρδο με το ελαιόλαδο μέσα σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και μόλις αρχίσει να μυρίζει ρίχνετε το μπροκολο.

Δυναμώνετε την φωτιά, το καπακωνετε και ανακατεύετε συχνά για κάνα δεκάλεπτο – θα βγάλει νερά που θα βοηθήσουν να μαλακώσει, ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΕΡΌ.  Το παρακολούθειτε και ανακατεύετε συχνά πυκνά, μήπως θέλει να χαμηλώσετε την θερμοκρασία. Προσέχετε να μη κάει.

Μόλις μαλακώσει λίγο, κόβετε το μπέικον σε κομματάκια και το προσθέτετε. Βάζετε τα μπαχαρικά. Ψήνετε για αλλά 10 λεπτά περίπου μέχρι να ψηθεί το μπέικον. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος (ή την καρύδας), ανακατεύετε και αποσύρετε από την φωτιά.

Ρίχνετε την παρμεζανα κομμένη σε φλιδες ή τριμμένη (ή την διατροφική μαγιά) και σερβίρετε.

Διατροφικές πληροφορίες

Κάθε μερίδα με κρέμα γάλακτος και παρμεζάνα έχει περίπου 305 θερμίδες με 7.1 γρ συνολικών υδατανθράκων (και 2.2 γρ φυτικών ινών, άρα 4.9 γρ καθαρών υδατανθράκων – 6%), 11.9 γρ πρωτεΐνης (16%) και 26.5 γρ λίπους (78%).

Κάθε μερίδα με κρέμα καρύδας και διατροφική μαγιά έχει περίπου 265 θερμίδες με 8.8 γρ συνολικών υδατανθράκων (και 3.2 γρ φυτικών ινών, άρα 5.6 γρ καθαρών υδατανθράκων – 8%), 12.4 γρ πρωτεΐνης (19%) και 21.8 γρ λίπους (73%). Αν προσθέσετε έξτρα 10 γρ ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας σε όλο το μείγμα, οι αναλογίες θα γίνουν κετογονικές με περίπου 390 θερμίδες και ποσοστά 80% λίπος, 14% πρωτεΐνη και 6% υδατάνθρακες!

Μπορείτε να δείτε τις υπόλοιπες συνταγές του ιστολογίου εδώ.

Αν σας άρεσε η συνταγή, παρακαλώ μοιραστείτε την με τους φίλους σας!

Προηγούμενο άρθροΦραουλένιες "βόμβες" λίπους (strawberry cheesecake fat bombs)
Επόμενο άρθροΖαμπονοτυρόπιτα με fathead ζύμη
Debug: Newspaper

Απάντηση