H συνταγή είναι εμπνευσμένη από αυτή εδώ την συνταγή. Τα shirataki έχουν μια περίεργη υφή που σε άλλους αρέσει, σε άλλους όχι, δοκιμάστε υπ’ ευθύνη σας, χαχα. Χρόνια θέλω να την δοκιμάσω γιατί ήταν το αγαπημένο μου γλυκό όταν ήμουν παιδί, αλλά δεν τολμούσα. Τελικά βγήκε μια χαρά και είναι πολύ χορταστική και fat bomb!

ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΥΛΙΚΟ, ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ. ΜΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 150 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ BIODIET, ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 5% ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ KETOLIFE!

Θα χρειαστείτε τα εξής:

Υλικά (για 4 μερίδες)

Ένα κουτί ρύζι σιρατάκι (ξεπλυμένα θα είναι 300 γρ, έβαλα αυτό, αλλά νομίζω με αυτά θα είναι καλύτερο)

310 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά  και άλλα 110 γρ χώρια

50 – 65 γρ γλυκαντικό 1:1 σε πούδρα (ερυθριτόλη τριμμένη ή αυτό που έβαλα εγώ, εξαρτάται πόσο γλυκό το θέλετε)

Μαστίχα (προαιρετικά, έβαλα αυτή)

Αλάτι

Ένα ξύλο κανέλας (έβαλα τέτοιο)

Άρωμα βανίλια μπόλικο (έβαλα αυτό και τουλάχιστον 15 σταγόνες)

Άρωμα μέλι (προαιρετικά, έβαλα αυτό, φοβόμουν μη μυρίζουν τα σιρατάκι)

1 αυγό

50 γρ κρύο βούτυρο

Εκτέλεση

Ξεπλένετε τα σιρατάκι με άφθονο νερό σε ένα σουρωτήρι. Τα βάζετε σε ένα κατσαρολάκι με χοντρό πάτο να βράσουν με άφθονο νερό για τουλάχιστον 10 λεπτά. Εγώ έβαλα και την μαστίχα εκεί γιατί είχα κομμάτια και ήθελα να λιώσει σίγουρα – χρησιμοποιήσα το ίδιο κατσαρολάκι για όλη την συνταγή, οπότε δεν με ενόχλησε που κόλλησε λίγο στον πάτο.

Σουρώνετε τα σιρατάκια και τα ξαναβάζετε στην κατσαρόλα μαζί με τα 310 γρ κρέμα γάλακτος, το γλυκαντικό, το ξύλο κανέλας, τα αρώματα και το αλάτι. Βράζετε σε χαμηλή φωτιά (προσοχή μη φουσκώσει) μέχρι να πήξει πολύ ελαφρά για περίπου 15 λεπτά.

Στο μεταξύ μετράτε το βούτυρο, το κόβετε σε κομμάτια και το βάζετε στην κατάψυξη – το θέλουμε να είναι έξτρα παγωμένο. Επίσης μετράτε τα 110 γρ κρέμας γάλακτος και ανακατεύετε σε ένα μπολάκι μαζί με το αυγό μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Αφήνετε στην άκρη.

Όταν το μείγμα στο κατσαρολάκι αρχίζει να πήζει βάζετε τμήμα του στο μπολάκι με την υπόλοιπη κρέμα και το αυγό, ώστε να ζεσταθεί λίγο για να μη κινδυνεύετε να ψηθεί το αυγό απότομα και ανακατεύετε. Στη συνέχεια προσθέτετε το μείγμα του μπωλ στο κατσαρολάκι και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να δείτε πως πήζει πιο πολύ. Αποσύρετε από την φωτιά και προσθέτετε το κατεψυγμένο βούτυρο σε κομμάτια. Ανακατεύετε να λιώσει καλά και σερβίρετε.

Τρώγεται σε θερμοκρασία δωματίου ή κρύα, με κανέλα αποπάνω ή χωρίς. Την επόμενη μέρα είναι σαν κανονικό και χάνεται εντελώς η λίγο περίεργη υφή από τα σιρατάκι.

Καλή επιτυχία!

Διατροφικές πληροφορίες:

Κάθε μερίδα έχει περίπου 450 θερμίδες με 9 γρ συνολικών υδατανθράκων (και 3 γρ φυτικών ινών, άρα 6 γρ καθαρών υδατανθράκων – 5%), 4 γρ πρωτεΐνης (3%) και 47 γρ λίπους (91%).

Μπορείτε να δείτε τις υπόλοιπες συνταγές του ιστολογίου εδώ.

Αν σας άρεσε η συνταγή, παρακαλώ μοιραστείτε την με τους φίλους σας!

Προηγούμενο άρθροΚέτο κουραμπιέδες
Επόμενο άρθροΕισαγωγή στην παλαιολιθική δίαιτα – παλέο
Debug: Newspaper

Απάντηση