Ε τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, δεν θα μπορούσαν να λείψουν ούτε οι κουραμπιέδες από το site! Η συνταγή και οι φωτογραφίες είναι της Eirinis Mol, την οποία ευχαριστώ πολύ θερμά!

Αν θέλετε να δείτε και άλλες συνταγές της Ειρήνης, μπορείτε να την ακολουθήσετε στην σελίδα της στο facebook, κάνοντας κλικ εδώ!

ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΥΛΙΚΟ, ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ. ΜΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 150 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ BIODIET, ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 5% ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ KETOLIFE!

Θα χρειαστείτε τα εξής:

Υλικά (για 35 μερίδες)

4 αυγά μεσαία και 2 ασπράδια σκέτα ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ

200 γρ λιωμένο βούτυρο (αν δεν τρώτε γαλακτοκομικά βάλτε  150 γρ λάδι καρύδας λιωμένο)

60 γρ αλεύρι αμυγδάλου (καλύτερα της Sukrin που έχει μειωμένα λιπαρά)

100 γρ τριμμένο αμύγδαλο

60 γρ αλεύρι καρύδας

1 κ.σ. ψύλλιο τριμμένο σε πούδρα

100 γρ γλυκαντικό 1:1 (η Ειρήνη έβαλε ερυθριτόλη σκέτη)

1/2 κ.γ. κιτρικό οξύ ή 2 κ.σ. λεμόνι

1/2 κ.γ. αλάτι

1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα

Βανίλια μπόλικη

50 – 100 γρ καβουρδισμένο αμύγδαλο

1 κ.γ. guar gum (κόμμι γκουάρ)

45 γρ πρωτεΐνη whey isolate χαμηλών υδατανθράκων

Γλυκαντικό 1:1 σε άχνη για πασπάλισμα

 

Εκτέλεση

Χτυπάτε πολύ καλά τα αυγά με το μίξερ μέσα σε ένα μεγάλο μπολ για τουλάχιστον 10 λεπτά. Είναι πολύ σημαντικό να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

Προσθέτετε την βανίλια, το αλάτι και σταδιακά το λιωμένο βούτυρο που δεν πρέπει να είναι καυτό. Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτετε το κιτρικό οξύ ή το λεμόνι. Αν τυχόν έχετε ευαισθησία στην μυρωδιά της σόδας, βάλτε την μόνη της μαζί με το λεμόνι να αφρίσει πριν ρίξετε το λεμόνι μέσα στο μείγμα.

Ανακατεύετε τα υπόλοιπα υλικά σε ένα άλλο μεγάλο μπολ και τα προσθέτετε στο αρχικό μείγμα σταδιακά. Συνεχίζετε το ανακάτεμα με μια μαρίζ ή με το χέρι, μέχρι να έχετε ένα σχετικά κολλώδες μείγμα που όμως με λαδωμένα χέρια θα μπορείτε να το πλάσετε.

Αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.

Ανάβετε τον φούρνο στους 160 βαθμούς κελσίου σε αντιστάσεις να προθερμανθεί.

Αλείφετε τα χέρια σας με ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας και πλάθετε τους κουραμπιέδες. Τους τοποθετείτε σε λαμαρίνα πάνω στην οποία έχετε απλώσει λαδόκολλα και ψήνετε για περίπου δεκαπέντε λεπτά. ΠΡΟΣΟΧΗ να μη κοκκινήσουν καθόλου γιατί θα στεγνώσουν.

Μόλις είναι έτοιμοι βάζετε γλυκαντικό σε άχνη μέσα σε ένα μπολάκι και τους βουτάτε έναν έναν να ασπρίσουν.

Καλή επιτυχία!

Διατροφικές πληροφορίες:

Κάθε κουραμπιές έχει περίπου 80 θερμίδες με 1.5 γρ συνολικού υδατάνθρακα (και 1.3 γρ φυτικών ινών, άρα 0.2 γρ καθαρών υδατανθράκων – 1%), 3.5 γρ πρωτεΐνης (18%) και 7 γρ λίπους (81%).

Αν θέλετε να δείτε και άλλες συνταγές της Ειρήνης, μπορείτε να την ακολουθήσετε στην σελίδα της στο facebook, κάνοντας κλικ εδώ!
Μπορείτε να δείτε τις υπόλοιπες συνταγές του ιστολογίου εδώ.

Αν σας άρεσε η συνταγή, παρακαλώ μοιραστείτε την με τους φίλους σας!

Προηγούμενο άρθροΚέτο σοκολατένιο κέικ
Επόμενο άρθρο"Ρυζόγαλο" με ρύζι σιρατάκι
Debug: Newspaper

Απάντηση