Θέλει λίγο χρόνο για να φτιαχτεί, αλλά έγινε θεϊκό!

Θα χρειαστείτε τα εξής:

Υλικά (για 2 μερίδες)

🍆 1 μελιτζάνα μικρή (215 γρ)
🎃 1 κολοκυθακι (122 γρ)
2-3 σκελίδες σκόρδο (προαιρετικά)
7 γρ λάδι
🍅 130 γρ ντοματίνια
1 κύβος
1 μεγάλο κρεμμύδι (115 γρ)
150 γρ ρύζι για ριζότο (arborio ή καρολινα)
6 γρ λαδι
95 γρ φέτα (προαιρετικά, μπορείτε να βάλετε φυτικό λευκό τυρί ή/και τίποτα)
Φρέσκος δυόσμος και βασιλικός
Αλατι, πιπέρι, μαϊντανός αποξηραμένος

Εκτέλεση


Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνετε το κολοκυθακι, την μελιτζάνα και το σκόρδο (αν χρησιμοποιείτε) ψιλοκομμένα. Ψεκάζετε με την πρώτη δόση λάδι και ψήνετε σε χαμηλή φωτιά με το καπάκι πάνω στο τηγάνι για περίπου 15-20 λεπτά ή μέχρι να είναι σχεδόν ψημένες οι μελιτζανες. Ρίχνετε τα ντοματίνια κομμένα σε φέτες και λιγο αλατοπίπερο και ψήνετε για αλλά 5-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν κι αυτά.

Στο μεταξύ ζεσταίνετε περίπου 3 ποτήρια νερό και διαλύετε μέσα τον κύβο – εγώ τον έβαλα στον βραστήρα.

Τα βγάζετε σε ένα πιάτο και ρίχνετε το κρεμμύδι στο τηγάνι, αφού πρώτα το ψιλοκοψετε και τα ψεκαζετε με την δεύτερη δόση λάδι. Σωταρετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και να γυαλισουν λίγο. Ρίχνετε το ρύζι και το ανακατεύετε λίγο να πάρει μυρωδιά από το κρεμμύδι. Ρίχνετε λίγο ζεστό ζωμό κι ανακατεύετε. Ψήνετε σε χαμηλή φωτιά, προσθέτοντας νερό οπότε χρειάζεται, μεχρι το ρύζι να βράσει όσο θέλετε και το ριζότο να χυλωσει, περίπου 15 λεπτά.

Μόλις είναι έτοιμο, ρίχνετε τα μυρωδικά, την φέτα (αν χρησιμοποιείτε) και δοκιμάζετε για να δείτε αν χρειάζεται άλλο αλατοπίπερο. Σερβίρετε αμέσως.

Διατροφικές πληροφορίες:

Κάθε μερίδα έχει περίπου 550 θερμίδες με 74 γρ υδατάνθρακα, 21 γρ λίπους και 17 γρ πρωτεΐνης 😍
Προηγούμενο άρθροΑνοιξιάτικη σαλάτα με σος ταχίνι/λεμόνι (χωρίς λάδι!)
Επόμενο άρθροΠρόγραμμα γυμναστικής για υπολογιστή/κινητό Sweat
Debug: Newspaper

Απάντηση