Η συνταγή και οι φωτογραφίες είναι της αγαπημένης μου Χριστίνας Καραγιαννοπούλου, την οποία ευχαριστώ πολύ θερμά!

ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΥΛΙΚΟ, ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ. ΜΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 150 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ BIODIET, ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 5% ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ KETOLIFE!

Θα χρειαστείτε τα εξής:

Υλικά (για περίπου 25 μπισκότα)

Για τα μπισκότα:

145 γρ αλεύρι ηλιόσπορου ή αμυγδάλου

50 γρ κακάο χωρίς ζάχαρη

130 γρ γλυκαντικό 1:1

1/2 κ.γ. εσπρέσσο σκόνη

1/2 κ.γ. σόδα

1/2 κ.γ. guar gum ή xanthan gum, ό,τι έχετε

80 γρ βούτυρο

1 μεγάλο αυγό 60-65γρ (αν έχετε μόνο μικρά προσθέστε μόνο τον δεύτερο κρόκο)

Ελάχιστο αλάτι

Για την κρέμα:

150 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

20 γρ λάδι καρύδας (να είναι μαλακό, αλλά όχι εντελώς υγρό)

150γρ mascarpone ή άλλο τυρί κρέμα

Άρωμα βανίλια

Ελάχιστο αλάτι

50 γρ γλυκαντικό 1:1 (δοκιμάστε, ίσως το θέλετε πιο γλυκό)

Εκτέλεση

Για τα μπισκότα:

Ανάβετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου αέρα να προθερμανθεί.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το αυγό με το βούτυρο και το γλυκαντικό.

Σε ένα μικρότερο μπολ ανακατεύετε τα στέρεα υλικά καλά. Προσθέτετε τα στέρεα υλικά στο μεγάλο μπολ και ανακατεύετε με μια σπάτουλα μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο κολλώδες ζυμάρι.

Μοιράζετε το μείγμα στη μέση και απλώνετε σε δύο δόσεις ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες με ένα πλάστη στο επιθυμητό πάχος. Αν δεν έχετε μικρό κουπατ με ένα στενό ποτήρι σημαδεύετε τα μπισκότα. Μην προσπαθήσετε να τα ξεχωρίσετε από τη λαδόκολλα. Αυτό σημαίνει πως όταν ψηθούν θα έχετε μπισκότα με κυκλικό σχήμα και με σχήμα αστεριού (το ενδιάμεσο).

Θέλουν 5-10′ στην κατάψυξη πρώτα για να βγουν ολόκληρα. Ψήνετε σε λαδόκολλα στους 180° για 8-12′ πάνω σε μια λαμαρίνα, ανάλογα και το πάχος που τα κάνατε.

Θα βγάλουν λίπος, μην περιμένετε να στεγνώσουν για να τα βγάλετε θα έχουν ήδη καεί!

Τα απλώνετε σε σχάρα να κρυώσουν καλά.

Για την κρέμα:

Χτυπάτε όλα μαζί τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ ώσπου να έχετε ένα αφράτο αποτέλεσμα και με ένα κορνέ ή ένα σκληρό σακουλάκι που έχετε κόψει τις άκρες, απλώνετε πάνω στα κρύα μπισκότα. Θέλουν τουλάχιστον 30′ στο ψυγείο για να σταθούν.

Αποθηκεύονται σε τάπερ στο ψυγείο για μέρες.

Καλή επιτυχία!

Μπορείτε να δείτε τις υπόλοιπες συνταγές του ιστολογίου εδώ.

Προηγούμενο άρθροΚέικ μπαρμπρέ
Επόμενο άρθροΒέλτιστα επίπεδα κετονών και γλυκόζης για κέτωση
Debug: Newspaper

Απάντηση