Η συνταγή και κάποιες από τις φωτογραφίες είναι της αγαπημένης μου Νίκης Ζορμπά, την οποία ευχαριστώ θερμά! Είναι εύκολο, απλό, γρήγορο και πολύ χορταστικό!

ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΥΛΙΚΟ, ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ. ΜΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 150 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ BIODIET, ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 5% ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ KETOLIFE!

Θα χρειαστείτε τα εξής:

Υλικά (για 10 μερίδες)

250 γρ αλεύρι αμυγδάλου (ή αμύγδαλα περασμένα από το μούλτι)

100 γρ βούτυρο λιωμένο (ή λάδι καρύδας, αν δεν θέλετε γαλακτοκομικά)

6 αυγά χωρισμένα σε ασπράδια και κρόκους

100 γρ γλυκαντικό 1:1 (δοκιμάστε το μείγμα για να δείτε γλυκύτητα)

15 γρ κακάο χωρίς ζάχαρη (3 κ.σ.)

1 κ.γ. γεμάτο μπέικιν πάουντερ

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι ή άρωμα πορτοκάλι

Άρωμα βανίλια

Λίγο κονιάκ (προαιρετικά)

Λίγο νερό άμα χρειαστεί

Εκτέλεση

Ανάβετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς αέρα να προθερμανθεί.

Σε ένα μεσαίο μπολ χτυπάτε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μια σχετικά σφιχτή μαρέγκα.

Χτυπάτε τους κρόκους με το γλυκαντικό σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να αφρατέψουν  πολύ και να ασπρίσουν (περίπου πέντε λεπτά). Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά ένα ένα, εκτός από το κακάο και τα ασπράδια που μπαίνουν τελευταία. Ίσως χρειαστεί να χτυπήσετε λίγο με το μίξερ για να ανακατευτούν καλά, αλλά γενικά μη χτυπήσετε πολύ ιδίως αφότου βάλετε την μαρέγκα για να μη χάσει τον όγκο της.

Χωρίζετε την ζύμη σε 2 μέρη και στο ένα προσθέτετε το κακάο. Ρίχνετε λίγο νερό στην ζύμη μέχρι να αποκτήσει την ίδια υφή ακριβώς με αυτήν της βανίλιας. Ανακατεύετε καλά.

Βουτυρώνετε καλά μια φόρμα και βάζετε με την σειρά τα μείγματα το ένα πάνω στο άλλο.  Αν θέλετε να το κάνετε πιο ανακατεμένο, ρίχνετε με κουταλιές πρώτα το άσπρο μείγμα στην φόρμα και φροντίζετε να μένει κενό ανάμεσα. Στο κενό ρίχνετε κουταλιές από το σοκολατένιο μείγμα. Μόλις φτιάξετε μια στρώση, κάνετε ξανά το ίδιο, αλλά με ανάποδα χρώματα αυτή την φορά, δηλαδή εκεί που είχατε βάλει σοκολατένιο μείγμα βάζετε άσπρο και εκεί που είχε άσπρο, βάζετε σοκολατένιο. Κάνετε όσες στρώσεις χρειάζονται μέχρι να τελειώσει το μείγμα.

Όταν τελειώσει το μείγμα με ένα μαχαίρι το ανακατεύετε απαλά προς μια κατεύθυνση για να μπερδευτούν κι άλλο τα χρώματα. Μην επιμείνετε πολύ γιατί δεν θα γίνει ωραίο. Εγώ απλά έριξα τα μείγματα σε στρώσεις.

Ψήνετε στους 160 με 180 βαθμούς αέρα σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά ή μέχρι να βγει στεγνή μια οδοντογλυφίδα. Το προσέχετε να μη καεί, μόλις στεγνώσει είναι έτοιμο!

Καλή επιτυχία!

ΥΓ. Η σος αποπάνω στις φώτο που έχει είναι αυτή.

Διατροφικές πληροφορίες:

Κάθε μερίδα έχει περίπου 260 θερμίδες με 6.6 γρ συνολικών υδατανθράκων (και 3.7 γρ φυτικών ινών, άρα 2.9 γρ καθαρών υδατανθράκων – 4%), 9.5 γρ πρωτεΐνης (15%) και 23.3. γρ λίπους (81%).

Μπορείτε να δείτε τις υπόλοιπες συνταγές του ιστολογίου εδώ.
Προηγούμενο άρθροΗ αιτία και η θεραπεία της ημικρανίας
Επόμενο άρθροOreo μπισκότα
Debug: Newspaper

Απάντηση