Είδα την συνταγή εδώ και την έφτιαξα με παραλλαγές. Έγινε απίστευτη και είναι πιο ωραία σε θερμοκρασία δωματίου, παρά ζεστή γιατί κάνει κρατς, χαχα. Θα την ζεσταίνω στον air fryer για να το διατηρήσει. Και είναι πανεύκολη και πολύ γρήγορη!

Υλικά

600 γρ λάχανο ψιλοκομμένο

1 κ.γ. αλάτι

1 κανονικό πράσσο ψιλοκομμένο

1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο ή αποξηραμένο κρεμμύδι (εγώ έβαλα αποξηραμένο)

Αποξηραμένο σκόρδο ή φρέσκο (προαιρετικά)

3 αυγά

200 αλεύρι γ.ο.χ. (γίνεται και με αλεύρι βρώμης)

200 γρ γιαούρτι (έβαλα λάιτ με 2% λιπαρά)

300 γρ φέτα

Λίγο παγωμένο βούτυρο (κάπου 30 γρ)

Λίγο παρμεζάνα (κάπου 30 γρ)

Μαύρο σουσάμι (για διακόσμηση, προαιρετικά)

Εκτέλεση

Ανάβετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς αέρα να προθερμανθεί.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το λάχανο με το αλάτι και ανακατεύετε με τα χέρια σας να μαλακώσει λίγο. Προσθέτετε τα αυγά, τα μπαχαρικά, το αλεύρι και το γιαούρτι και ανακατεύετε καλά με μια μαρίζ. Προσθέτετε και την φέτα και ανακατεύετε ξανά. Απλώνετε σε ένα ταψί που έχετε απλώσει λαδόκολλα και τρίβετε από πάνω το βούτυρο και την παρμεζάνα. Διακοσμείτε με το μαύρο σουσάμι (αν θέλετε).

Ψήνετε για περίπου 40 με 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει, στους 200 βαθμούς κελσίου αέρα.

Καλή επιτυχία!

 

 

Προηγούμενο άρθροΓιατί δεν χρειάζεται να μετράτε συνέχεια θερμίδες
Επόμενο άρθρο20 συνταγές με βρώμη από το instagram @deliciousnutrients
Debug: Newspaper

Απάντηση