Το τιραμισού είναι από τα αγαπημένα μου γλυκά. Καιρό θέλω να το κάνω παγωτό, αλλά όλο κάτι συνέβαινε και δεν το δοκίμαζα. Επιτέλους ήρθε η ώρα του, αν και έχουμε πάθει ζημιά εδώ και προβλέπω να μη μένει για πολύ, χαχαχα. Θα σύστηνα να χρησιμοποιήσετε παγωτομηχανή, έχει πολύ φθηνές στο ίντερνετ, η δικιά μου είναι από το Lidl. Αλλιώς αν δεν έχετε παγωτομηχανή, θεωρητικά θα γίνει οκ, αν το βγάζετε από την κατάψυξη και το χτυπάτε κάθε μισή ώρα για 3 ώρες, αλλά δεν το έχω δοκιμάσει, δεν ξέρω σίγουρα αν έχει αποτέλεσμα!

ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΥΛΙΚΟ, ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ. ΜΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 150 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ BIODIET, ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 5% ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ KETOLIFE!

Θα χρειαστείτε τα εξής:

Υλικά (για 10 μερίδες)

220 γρ κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά

220 γρ γάλα αμυγδάλου ή νερό

Άρωμα βανίλιας

3 κρόκους (μη πετάξετε τα ασπράδια, μπορείτε να τα κάνετε ψωμί)

40 γρ γλυκαντικό 1:1 ΣΕ ΑΧΝΗ (εγώ έβαλα Sukrin Icing και την συστήνω, νομίζω είναι ένας από τους λόγους που δεν κρυσταλλώνει/γίνεται στόκος το παγωτό, προτιμήστε την)

220 γρ τυρί μασκαρπόνε (θα γίνεται και με απλό τυρί κρέμα, αλλά σίγουρα θα αλλάζει η υφή) ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ

35 γρ δυνατός καφέ εσπρέσσο (είναι η μικρή δόση)

1 κ.σ. γλυκερίνη (θα την βρείτε στα φαρμακεία)

1 σφηνάκι βότκα ή τσίπουρο (βοηθά να μη κρυσταλλώνει) ή αν δεν κάνετε κέτο, Tia Maria ή άλλο λικέρ καφέ

Εκτέλεση

Βάζετε το γάλα αμυγδάλου ή το νερό με την κρέμα γάλακτος και την βανίλια σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά να ζεσταθεί μέχρι να αρχίσει να βγάζει φυσαλίδες. Προσοχή, δεν θέλουμε να βράσει, απλά να ζεσταθεί καλά, έχε το νου σας και μόλις είναι έτοιμο, βγάλτε το από την φωτιά και αφήστε το στην άκρη.

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε τους κρόκους με το γλυκαντικό για αρκετά λεπτά με το μίξερ μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Προσθέστε το μασκαρπόνε και ανακατέψτε με μια μαρίζ καλά (όχι με το μίξερ, μόνο με το χέρι!).

Μόλις έχει ανακατευτεί το μείγμα κρόκων – μασκαρπόνε προσθέστε σιγά σιγά κουταλιές από το ζεστό μείγμα κρέμας και νερό ή γάλακτος αμυγδάλου. Θέλουμε να ζεστάνουμε σιγά το μείγμα κρόκων – μασκαρπόνε για να μη ψηθούν τα αυγά. Μόλις έχει ζεσταθεί, προσθέστε και τον καφέ και ρίξτε το πίσω στο κατσαρολάκι.

Ανάψτε το μάτι ξανά σε χαμηλή φωτιά και ανακατέψτε μέχρι να αρχίσει ελαφρά να πήζει και να πάει να φουσκώσει. Μη το αφήνετε από τα μάτια σας και ανακατεύετε συνεχώς. Μόλις είναι έτοιμο, αποσύρετε από την φωτιά και αφήστε το να κρυώσει καλά.

Θεωρητικά μπορείτε να το ρίξετε μέσα σε παγωμένο μπολ που είναι μέσα σε ένα αλλο μεγαλύτερο μπολ που έχετε γεμίσει με παγάκια, αλλά επειδή μια φορά μου έσπασε και έπρεπε να τα πετάξω όλα, πλέον απλά δεν βιάζομαι και το αφήνω να κρυώσει μόνο του.

Μόλις κρυώσει, το μεταφέρετε σε ένα μπολ, το καλύπτετε με μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 12 ώρες να κρυώσει πολύ καλά.

Ύστερα το βάζετε στην κρύα παγωτομηχανή σας, προσθέτετε το αλκοόλ και την γλυκερίνη και ακολουθείτε τις οδηγίες του κατασκευαστή. Εγώ το χτυπάω για τουλάχιστον μισή ώρα. Αποθηκεύετε σε μπολ στην κατάψυξη και απολαμβάνετε! Δεν θέλει ξεπάγωμα αν βάλετε όλα τα υλικά όπως τα γράφω, βγαίνει με την μία από το μπολ!
Καλή επιτυχία!

Διατροφικές πληροφορίες:

Κάθε μερίδα έχει περίπου 170 θερμίδες με 1.7 γρ συνολικών υδατανθράκων (και 0 γρ φυτικών ινών, άρα 1.7 γρ καθαρών υδατανθράκων – 4%), 2.3 γρ πρωτεΐνης (5%) και 17.4 γρ λίπους (91%).

Μπορείτε να δείτε τις υπόλοιπες συνταγές του ιστολογίου εδώ.

Αν σας άρεσε η συνταγή, παρακαλώ μοιραστείτε την με τους φίλους σας!

Προηγούμενο άρθροΖύμη τύπου πιροσκί
Επόμενο άρθροΜαλακά μπισκότα καρύδας
Debug: Newspaper

Απάντηση