Αν ποτέ δεν φτιάξετε κάποια άλλη συνταγή από το μπλογκ, δεν πειράζει. Όμως αυτή ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΦΤΙΑΞΕΤΕ! Είναι ό,τι πιο κοντινό σε κανονικό γλυκό έχω φάει ποτέ και είμαι σίγουρη πως θα σας ξετρελάνει! Αν θέλετε, μπορείτε να τα κάνετε και χωρίς γαλακτοκομικά και ξηρούς καρπούς, βγαίνουν πολύ νόστιμα και έτσι, απλά είναι λίγο πιο μαλακά!

ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΥΛΙΚΟ, ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ. ΜΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 150 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ BIODIET, ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 5% ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ KETOLIFE!

Θα χρειαστείτε τα εξής:

Υλικά (για 12 μάφιν)

Για τα μάφιν:

145 γρ αλευρι αμυγδάλου ή αλεσμένα αμύγδαλα (ή 60 γρ αλεύρι καρύδας, αν δεν θέλετε ξηρούς καρπούς)
18 γρ ψύλλιο σκόνη (ή αλεύρι καρύδας)

120 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά (ή ίδια ποσότητα κρέμας καρύδας)
80 γρ βούτυρο αγελάδος ή 60 γρ λάδι καρύδας αν δεν θέλετε γαλακτοκομικά (σε θερμοκρασία δωματίου)
2 αυγά (περίπου 100 γρ) – ή αν δεν τρώτε αυγά, ή νηστεύετε, βάλτε 2 κ.σ. τριμμένο λιναρόσπορο, που έχετε πρώτα μουλιάσει σε 5 κ.σ. νερό

30 γρ γλυκαντικό 1:1 σε άχνη
10 γρ baking powder
1 gr κανέλα
1 γρ τζίντζερ σκόνη
1/2 γρ γαρύφαλλο

1 κ.γ βανίλια (εκχύλισμα) ή διαφορετικά 1 κάψουλα
μια πρέζα αλάτι και εκχύλισμα πορτοκαλιού (προαιρετικά)

Για την επικάλυψη:

30 γρ βούτυρο λιωμένο ή 25 γρ λάδι καρύδας αν δεν θέλετε γαλακτοκομικά  (όχι καυτό)
30 γρ γλυκαντικό 1:1 (πχ sukrin gold ή κανονική ερυθριτόλη)
5 γρ κανέλα

 

Εκτέλεση

Ανάβετε τον φούρνο στους 170 βαθμούς κελσίου (αέρα) να προθερμανθεί.

Σε ένα μεγάλο μπώλ χτυπάτε το βούτυρο με το γλυκαντικό και τη κρέμα γάλακτος. Ρίχνετε το αλάτι, την βανίλια, το εκχύλισμα βανίλιας (αν χρησιμοποιήσετε) και τα αυγά ένα ένα και χτυπάτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Μετά προσθέτετε το αλεύρι αμυγδάλου και το ψύλλιουμ (αφού τα κοσκινίσετε πρώτα) και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε με σπάτουλα ή κουτάλι εώς ότου απορροφηθουν τα άλευρα και η ζύμη είναι σχετικά σφιχτή.

Χωρίζετε είτε σε φόρμα για μάφιν, είτε σε θήκες χάρτινες ή/και σιλικόνης (ό,τι και αν χρησιμοποιήσετε, λαδώστε το ελαφρά πριν ρίξετε το μείγμα).

Ψήνετε στους 170 βαθμούς αέρα στην μεσαία σχάρα για περίπου 20-25 λεπτά. Τσεκάρετε με οδοντογλυφίδα στο κέντρο και όταν δεν βγαίνει υγρή, είναι έτοιμα.

Αφήνετε 10 λεπτά να κρυώσουν ελαφρά και μετά αλείφετε με βούτυρο και τα περνάτε ένα ένα από το μείγμα γλυκαντικού-κανέλας.

Προσπαθείτε να μη τα φάτε όλα μαζί.

Καλή επιτυχία!

Συμβουλές από την Κλαίρη:

  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σακούλα κορνέ για ευκολία. Τοποθετείτε όλη τη ζύμη μέσα στη σακούλα και μοιράζετε το μείγμα.
  • Καλύτερα ‘ολα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου (1 ώρα εκτός ψυγείου).

Διατροφικές πληροφορίες:

Κάθε κανονικό μαφινάκι έχει περίπου 145 θερμίδες με 3.5 γρ συνολικών υδατανθράκων (και 0.7 γρ φυτικών ινών, άρα 2.8 γρ καθαρών υδατανθράκων – 8%), 3.3 γρ πρωτεΐνης (9%) και 13.5 γρ λίπους (83%).

Κάθε μαφινάκι με αλεύρι καρύδας, λάδι καρύδας και κρέμα καρύδας έχει περίπου 105 θερμίδες με 4 γρ συνολικών υδατανθράκων (και 2.2. γρ φυτικών ινών, άρα 1.8 γρ καθαρών υδατανθράκων – 7%), 1.6 γρ πρωτεΐνης (6%) και 10.3 γρ λίπους (87%).

Πηγή συνταγής
Μπορείτε να δείτε τις υπόλοιπες συνταγές του ιστολογίου εδώ.

Αν σας άρεσε η συνταγή, παρακαλώ μοιραστείτε την με τους φίλους σας!

Προηγούμενο άρθροΚέικ μπανάνας με αλεύρι καρύδας
Επόμενο άρθροΚράκερς τυριού
Debug: Newspaper

Απάντηση