Πρόκειται για μία πάρα πολύ γευστική και χορταστική σούπα, ιδανική για τα κρύα βράδια του χειμώνα και για τραπέζια ιδιαίτερα. Είναι ελαφρώς μπελαλίδικη, αλλά πιστέψτε με αξίζει τον κόπο!

ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΥΛΙΚΟ, ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ. ΜΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 150 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ BIODIET, ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 5% ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ KETOLIFE!

Θα χρειαστείτε τα εξής:

Υλικά (για 7 μερίδες)

1 μέτριο κουνουπίδι
3 μανιτάρια πορτομπέλο
Μισό πράσο μεγάλο
3 σκελίδες σκόρδο
6 κ.σ. βούτυρο ή ghee + λίγο έξτρα για το μπέικον (βάλτε λάδι καρύδας αντί για βούτυρο, αν δεν θέλετε γαλακτοκομικά)
Μαϊντανός αποξηραμένος (περίπου 1 κ.γ. γεμάτο)
Ζωμός χειροποίητος ή ένας κύβος
Βραστό νερό
Αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, σκόνη σκόρδου
1 χάρτινο κουτάκι γάλα καρύδας aroy-d (στον Σκλαβενιτη) ή 250 ml γάλα καρύδας από κονσέρβα (θέλουμε κονσέρβας για να είναι πιο κρεμώδες)
1 κ.γ. λάδι τρούφας (προαιρετικά)
1 κ.γ. xanthan gum ή κόμμι γκουάρ ή corn flour
Μπέικον (6 φέτες ή παραπάνω)
Ρόδι
Κρέμα γαλακτος με 35% λιπαρά (αν τρώτε γαλακτοκομικά – προαιρετικά, για διακόσμηση)

Εκτέλεση

Βάζετε νερό στον βραστήρα να βράσει, εκτός κι αν έχετε ζωμό δικό σας (εγώ όποτε τρώμε ολόκληρο κοτόπουλο, βράζω μετά τα κόκκαλα ξεχωριστά για τουλάχιστον 24 ώρες και παγώνω το ζουμί που μένει σε παγοθήκες κι έτσι έχω σχεδόν πάντα).

Σοτάρετε ελαφρά το σκόρδο και το πράσο στο λίπος που έχετε επιλέξει, αφού τα έχετε ψιλοκόψει.

Πλένετε το κουνουπίδι και αφού το κόψετε σε μικρά κομμάτια το προσθετέτε κι αυτό.

Ψιλοκόβετε τα μανιτάρια και τα προσθέτετε κι αυτά να ψηθούν λίγο μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά. Πασπαλίζετε με αποξηραμένο μαϊντανό.

Βάζετε το γάλα καρύδας, τον ζωμό (ή τον κύβο) και προσθέτετε καυτό νερό μέχρι λίγο πιο κάτω από το κουνουπίδι.

Αφήνετε να βράσει σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν όλα για περίπου 15 με 20 λεπτά.

Στο μεταξύ κόβετε το μπέικον σε μικρά κομμάτια και ψήνετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει. Μόλις είναι σχεδόν έτοιμο του προσθέτετε ελάχιστο βούτυρο ή ό,τι λίπος θέλετε (αν θέλετε) για να το νοστιμίσετε κι άλλο. Καθαρίζετε το ρόδι.

Μόλις είναι έτοιμο και μαλακό το κουνουπίδι, αποσύρετε από την φωτιά, αλατοπιπερώνετε, βάζετε λίγο θυμάρι φρέσκο ή αποξηραμένο και λίγο σκόρδο σκόνη, προσθέτετε 1 κ.γ. λάδι τρούφας και πολτοποιείτε στο μπλέντερ ή με ένα στικ πολτοποίησης. Προσθέτετε το xanthan gum ή corn flour κι ανακατεύετε μέχρι η σούπα να πήξει ελαφρώς.

Σερβίρετε προσθέτοντας το μπέικον, το ρόδι και μερικές σταγόνες κρέμα γάλακτος για διακόσμηση.

Δεν είναι το πιο κέτο γεύμα που μπορείτε να φάτε, αν θέλετε να το κάνετε πιο κετονικό, προσθέστε έξτρα ΜΠΟΛΙΚΟ βούτυρο (ghee ή λάδι καρύδας) και συνοδέψτε το με κάποιο λιπαρό κρέας. Επίσης βάλτε πολύ λίγο ρόδι αν θέλετε.

Προηγούμενο άρθροΓαλλικά αυγά με καπνιστό σολομό
Επόμενο άρθροΚολασμένη σοκολατόπιτα χωρίς ενοχές!
Debug: Newspaper

Απάντηση