Κάποια στιγμή ψάχνοντας διάφορες συνταγές έπεσα πάνω σε μια συνταγή του Γκόρντον Ράμσεϊ (Σκοτσέζος διάσημος τηλεοπτικός σεφ που έχει κερδίσει όχι ένα, όχι δύο, αλλά ..τρία αστέρια Μισελέν!!) για τα κοινά και ποταπά αυγά στραπατσάδα, που όμως είχε διθυραμβικές κριτικές του τύπου “Αν τα δοκιμάσετε, δεν θα μπορέσετε ποτέ να ξαναφάτε τα αυγά αλλιώς!” Αυτό συνέβη πριν μήνες, αλλά μόλις χτες εδέησα να δοκιμάσω την φτιάξω την συνταγή. Από το γεγονός πως σας την παρουσιάζω, καταλαβαίνετε πως τόσο εγώ, όσο και οι υπόλοιποι, ξετρελαθήκαμε παρότι δεν έχει θεωρητικά κάτι ιδιαίτερο. Έχει όμως ιδιαίτερο τρόπο παρασκευής που προφανώς κάνει όλη την διαφορά και το τελικό αποτέλεσμα είναι πάρα πολύ αφράτο και κρεμώδες!

ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΥΛΙΚΟ, ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ. ΜΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 150 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ BIODIET, ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 5% ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ KETOLIFE!

Υλικά (για 2 άτομα)

6 αυγά
1 – 2 κ.σ. creme fraiche (έχει ο Βασιλόπουλος, αν δεν βρίσκετε βάλτε τυρί κρέμα με φουλ λιπαρά ή κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά)
Αλάτι, φρεσκοτριμένο πιπέρι
Φρέσκο κρεμμυδάκι (προαιρετικό)
 
 

Εκτέλεση

 
  • Βάζετε ένα τηγάνι σε μέτρια προς ΧΑΜΗΛΗ φωτιά.
  • Ρίχνετε το βούτυρο και τα αυγά (ολόκληρα).
  • Καθώς αρχίζει να λιώνει το βούτυρο σιγά σιγά ανακατεύετε τα αυγά για να διαλυθούν οι κρόκοι. Τα αφήνετε μερικά λεπτά χωρίς ανακάτεμα. Ύστερα από λίγο βάζετε λίγο αλάτι κι ανακατεύετε ξανά για να ενοποιηθούν με το βούτυρο. ΔΕΝ ΒΙΑΖΕΣΤΕ και δεν δυναμώνετε την φωτιά. Όλο αυτό πρέπει να κρατήσει περίπου δέκα με δεκαπέντε λεπτά.
  • Μόλις τα αυγά είναι έτοιμα (θα έχουν ψηθεί, αλλά θα είναι προφανώς μαλακά και αφράτα), βγάζετε το τηγάνι από την φωτιά και προσθέτετε την creme fraiche (ή το τυρί κρέμα – προτιμότερο το μασκαρπόνε, αλλά και το philadelphia κάνει) ανακατεύοντας να πάει παντού.
  • Σερβίρετε σε δυο πιάτα και αν θέλετε τρίβετε φρέσκο πιπέρι αποπάνω και προσθέτετε λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι.
  • Αναρωτιέστε γιατί δεν έχετε ξαναφτιάξει τα αυγά έτσι!!

Αν δεν θέλετε τα γαλακτοκομικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λάδι καρύδας αντί για βούτυρο και ελάχιστη κρέμα καρύδας στο τέλος (ή και τίποτα, μια χαρά είναι και σκέτα). Αν πάλι θέλετε να τα μπινελικώσετε γερά, μπορείτε πριν ρίξετε την creme fraiche να ρίξετε λίγο φέτα σε κομμάτια μέσα. Κόλαση!

Διατροφικές πληροφορίες:
Κάθε μερίδα έχει 451 θερμίδες, 4 γρ συνολικούς υδατάνθρακες (3%), 40 γρ λίπος (78%) και 21 γρ πρωτεΐνη (18%).
 
Μπορείτε να δείτε τις υπόλοιπες συνταγές του ιστολογίου εδώ.

Αν σας άρεσε η συνταγή, παρακαλώ μοιραστείτε την με τους φίλους σας!

Προηγούμενο άρθροΨωμί – πίτα νιάμι!
Επόμενο άρθροΑπό που παίρνουμε τι!
Debug: Newspaper

Απάντηση