Δεν είχα σκοπό να βάλω συνταγή σήμερα, αλλά την βρήκα χτες, σκέφτηκα να την δοκιμάσω πριν και κατέληξα να έχω φάει τις δύο από τις τέσσερις πίτες που έφτιαξα πριν το καταλάβω, οπότε αποφάσισα να την μοιραστώ μαζί σας. Είναι πανεύκολη και πολύ πολύ γρήγορη – γλυκίζει ελαφρά, αλλά νομίζω θα έκανε και για σάντουιτς (ειδικά αν την ανοίξετε με πλάστη και όχι με τα χέρια όπως έκανα εγώ – θα βάλετε την ζύμη ανάμεσα σε δύο αντικολλητικά χαρτιά. Έτσι θα βγει λεπτότερη η πιτούλα).

ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΥΛΙΚΟ, ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ. ΜΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 150 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ BIODIET, ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 5% ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ KETOLIFE!

Θα χρειαστείτε τα εξής:

Υλικά (για 4 πίτες)

 

Εκτέλεση

  • Ανακατεύετε όλα τα τα υλικά μεταξύ τους να ενωθούν, εκτός από το νερό.
  • Προσθέτετε σιγά σιγά το βραστό νερό μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη.
  • Βάζετε το τηγάνι στο μάτι να κάψει και ετοιμάζετε τις πίτες.
  • Ψήνετε σε αντικολλητικό τηγάνι ΧΩΡΙΣ λάδι σε πολύ δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσει κι από τις δυο μεριές.
  • Προσπαθείτε να μη φάτε όλες τις πίτες όπως είναι ζεστές και μυρωδάτες!

Διατροφική αξία ανά πίτα:

Κάθε πίτα έχει περίπου 195 θερμίδες με 20 γρ λίπος (93%), 8.6 γρ συνολικοί υδατάνθρακες και 7 γρ φυτικές ίνες (άρα 1.6 γρ καθαρού υδατάνθρακα – 3%) και 1.8 γρ πρωτείνης (4%).

Μπορείτε να δείτε τις υπόλοιπες συνταγές του ιστολογίου εδώ.

Αν σας άρεσε η συνταγή, παρακαλώ μοιραστείτε την με τους φίλους σας!

Προηγούμενο άρθροΗ χοληστερόλη είναι μία από πιο ισχυρές άμυνες του οργανισμού σας
Επόμενο άρθροGordon Ramsey scrambled eggs
Debug: Newspaper

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΨΩΜΟ-ΠΙΤΑ ΝΙΑΜΙ….Υπέροχη συνταγή, πολυ νόστιμα, θα μπορουσα να αντικαταστήσω το λάδι καρύδας με π. χ. βούτυρο και το αλεύρι καρυδας με αλεύρι αμυγδάλου; Αν ναι, σε ποιες ποσοτητες; Ευχαριστώ

    • Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια!

      Το λάδι καρύδας αντικαθίσταται με βούτυρο στην ίδια ποσότητα (ή ελαιόλαδο επίσης). Το αλεύρι καρύδας είναι πιο δύσκολο γιατί έχει άλλη υφή από το αλεύρι αμύγδαλου και θα θέλει πιο πολύ αλεύρι αμύγδαλου, αλλά δεν ξέρω πόσο και αν θα βγει καλή – δοκιμάστε με την διπλή ποσότητα, αν θέλετε να κάνετε πείραμα, αν και δεν θα το σύστηνα.

Απάντηση