Για μερέντα το πήγαινα, αλλά τα έκανα μαντάρα, χαχαχα. Πάντως βγήκε μια ωραία μους που θυμίζει μερέντα, οπότε νομίζω αξίζει να την δοκιμάσετε!

ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΥΛΙΚΟ, ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ. ΜΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 150 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ BIODIET, ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 5% ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ KETOLIFE!

Θα χρειαστείτε τα εξής:

Υλικά (για 8 μερίδες)

250 γρ φουντούκια

100 γρ αμύγδαλα

40 γρ βούτυρο (λογικά μπορείτε να βάλετε και ghee, αν δεν θέλετε γαλακτοκομικά, μη βάλετε λάδι καρύδας, θα γίνει στόκος στο ψυγείο)

22 γρ κακάο χωρίς ζάχαρη (3 κ.σ. περίπου)

30 γρ γλυκαντικό 1:1 (2 κ.σ. γεμάτες, δοκιμάστε το κιόλας)

120 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαράκρέμα καρύδας)

260 γρ νερό

47687911_10155910223011188_8070777701381701632_n

Εκτέλεση

Ανάβετε τον φούρνο να προθερμανθεί στους 170 βαθμούς αέρα. Ρίχνετε τα φουντούκια και τα αμύγδαλα σε ένα τάψακι και τα ψήνετε στον φούρνο για περίπου 20 λεπτά μέχρι να καβουρδιστούν. Μόλις αρχίσουν να μυρίζουν τα ρίχνετε στο μπλέντερ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και το μισό νερό. Ανάλογα την υφή που θέλετε, προσθέτετε τμήμα του υπόλοιπου νερού ή όλο. Βάζετε σε μπολάκια και διατηρείτε στο ψυγείο.

Υπόψη πως αν το μπλέντερ σας δεν είναι πολύ κοφτερό και δυνατό, μπορεί η μους να έχει κομματάκια μέσα.

Καλή επιτυχία!

Διατροφικές πληροφορίες:

Κάθε μερίδα έχει 349 θερμίδες με 10 γρ συνολικών υδατανθράκων (και 5 γρ φυτικών ινών, άρα 5 γρ καθαρών υδατανθράκων – 5,6%), 8 γρ πρωτεΐνης (8,9%) και 34 γρ λίπους (85,5%).

Μπορείτε να δείτε τις υπόλοιπες συνταγές του ιστολογίου εδώ.

Αν σας άρεσε η συνταγή, παρακαλώ μοιραστείτε την με τους φίλους σας!

Προηγούμενο άρθροΜεγαλύτερη απώλεια βάρους με την δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων από ότι με μια κλασσική δίαιτα χαμηλών λιπαρών
Επόμενο άρθροΟ διατροφικός περιορισμός των υδατανθράκων βελτιώνει το μεταβολικό σύνδρομο
Debug: Newspaper

Απάντηση