Η ονομασία της συνταγής είναι λίγο περίεργη, αλλά πραγματικά δεν ξέρω πως αλλιώς να την πω. Στα αγγλικά θα λεγόταν quiche, το οποίο μεταφράζεται κις στα ελληνικά (πως λέμε κις λορέν), αλλά δεν νομίζω να έβγαζε κανείς νόημα. Τέλος πάντων, ας λέγεται όπως θέλει, είναι πανεύκολη, πεντανόστιμη και ιδανική για ένα σπέσιαλ πρωινό!

Θα χρειαστείτε τα εξής:

Υλικά (για 6 μερίδες των 200 γρ περίπου)

12 αυγά

115 γρ τυρί κρέμα (έβαλα philadelphia, μπορείτε να βάλετε και μασκαρπόνε)

115 κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

180 γρ βούτυρο

35 γρ τσένταρ

195 γρ γκούντα 45% λιπαρά (μπορείτε να βάλετε ό,τι λιπαρά κίτρινα τυριά θέλετε στην ίδια ποσότητα)

Αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς αέρα να προθερμανθεί.

Λιώστε το βούτυρο με το τυρί κρέμα σε ένα κατσαρόλακι ή σε ένα μεγάλο μπολ στα μικροκύματα. Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε τα αυγά με ένα αυγοδάρτη ή μίξερ να αφρατέψουν. Ανακατέψτε τα περιεχόμενα των δύο μπολ και προσθέστε το τυρί που το έχετε κόψει σε μικρά κομμάτια ή το έχετε τρίψει. Αν είναι τριμμένο, μπορείτε να φυλάξετε λίγο να το βάλετε από πάνω.

Βάζετε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς αέρα για περίπου μισή ώρα με 45 λεπτά. Το σουφλέ θα ξεφουσκώσει μερικά λεπτά αφότου βγει από τον φούρνο, μην σας ανησυχεί αυτό.

Σερβίρετε αμέσως, αν και είναι ωραίο και ξαναζεσταμένο. Φυλάσσετε στο ψυγείο.

Καλή επιτυχία!

Διατροφικές πληροφορίες:

Κάθε μερίδα έχει 569 θερμίδες με 2 γρ συνολικών υδατανθράκων (και 0 γρ φυτικών ινών, άρα 2 γρ καθαρών υδατανθράκων – 1,4%), 23 γρ πρωτεΐνης (16,2%) και 52 γρ λίπους (82,4%).

Προηγούμενο άρθροBrownie κούπας
Επόμενο άρθροΜαλακά μπισκότα snickerdoodle
Debug: Newspaper

Απάντηση