Πρόκειται για δικό μου πείραμα που πέτυχε όσο θα μπορούσε να πετύχει! Έχω φάει ήδη 5 (ΝΑΙ, ΠΕΝΤΕ) μπισκότα από τα 20, προσπαθώντας να μη φάω άλλο, χαχαχα. Φτιάχνονται πολύ γρήγορα, αλλά μη πείτε δεν σας προειδοποίησα, τρώγονται ακόμα πιο γρήγορα! ΔΕΝ μυρίζουν καρύδα και έχουν και την έγκριση του άντρα μου που δεν του αρέσει καθόλου η καρύδα, οπότε στάνταρ δεν μυρίζουν τίποτα!

Θα χρειαστείτε τα εξής:

Υλικά (για 20 μπισκότα)

55 γρ λιωμένο λάδι καρύδαςβούτυρο, καλύτερα όμως λάδι καρύδας, εγώ έβαλα ωμό, παρθένο, ταιριάζει πολύ, αλλά και το άοσμο μια χαρά θα είναι)

40 γρ αλεύρι καρύδας

4 αυγά

40 γρ γλυκαντικό 1:1 (προαιρετικά, τρώγονται και χωρίς καθόλου γλυκαντικό)

Λίγο μπέικιν πάουντερ

Αιθέριο άρωμα πορτοκάλι (ή ξύσμα πορτοκάλι λίγο, ΜΗ ΤΟ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΤΕ)

Ελάχιστο αλάτι

Βανίλια

Κάνελα – γλυκαντικό σε αναλογία 1:1 για διακόσμηση (προαιρετικά, έβαλα sukrin gold, από 1 κ.γ. το καθένα, δηλαδή 1 κ.γ. γλυκαντικό και 1 κ.γ. κανέλα)

Εκτέλεση

Ανάβετε τον φούρνο να προθερμανθεί στους 180 βαθμούς αέρα.

Λιώνετε το λάδι καρύδας και το βάζετε σε ένα μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύετε για μερικά λεπτά μέχρι να γίνει ζύμη. Θα είναι πολύ νερουλό στην αρχή, αλλά ύστερα από λίγο το αλεύρι καρύδας θα “φουσκώσει” και θα γίνει σαν κανονική ζύμη.

Απλώνετε ένα αντικολλητικό χαρτί σε μια λαμαρίνα και πλάθετε κουλουράκια με τα χέρια σας στο σχήμα που επιθυμείτε. Θα φουσκώσουν λίγο, οπότε μη τα κολλήσετε. Αν θέλετε αποπάνω ρίχνετε στα μισά μείγμα κανέλας – γλυκαντικού. Ψήνετε για περίπου μισή ώρα στους 180 βαθμούς αέρα. Προσοχή μη τα παραψήσετε! Θα είναι πολύ μαλακά μόλις βγουν από τον φούρνο, κρυώνοντας θα σφίξουν.

Είναι ιδανικό σνακ με τον καφέ ή σκέτα, δοκιμάστε τα!

Καλή επιτυχία!

Διατροφικές πληροφορίες:

Κάθε μπισκότο έχει 44 θερμίδες με 1 γρ συνολικού υδατάνθρακα (και 1 γρ φυτικών ινών, ίσον 0 γρ καθαρών υδατανθράκων – 0%), 2 γρ πρωτεΐνης (18,2%) και 4 γρ λίπους (81,8%).

Προηγούμενο άρθροΟμελέτα σουφλέ
Επόμενο άρθρο20 αλήθειες για τη διατροφή που θα έπρεπε να είναι αυτονόητες
Debug: Newspaper

Απάντηση