Πρόκειται για πηκτή κρέμα γάλακτος, την οποία βασικά δεν πρέπει (όχι ΔΕΝ είναι τυπογραφικό, ΔΕΝ πρέπει έγραψα) γιατί θα καταστραφείτε και θα θέλετε να την φάτε όλη, χαχα. Εγώ την κάνω στον slow cooker, αλλά γίνεται και στον φούρνο – θεωρώ όμως πως στον φούρνο δεν συμφέρει.

Μπαίνει παντού, πάνω σε κέικ, μπισκότα ή στην σαλάτα. Κομμάτι της κρέμας πήζει και γίνεται κομμάτια, άλλη μένει υγρή, αλλά έχει άλλη γεύση από την απλή κρέμα γάλακτος. Βάζω τα κομμάτια πάνω σε κέικ και μπισκότα και την υγρή στην σαλάτα μαζί με ελαιόλαδο αντί για σος.

Υλικά

1 λίτρο κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

Εκτέλεση

Βάζετε την κρέμα στον slow cooker στο χαμηλό με λίγο ανοιχτό το καπάκι για 4 με 6 ώρες. Θέλετε να γεμίσει 4 με 5 εκατοστά το πολύ, αλλιώς θα μείνει η πιο πολύ κρέμα υγρή και δεν θα κάνει κομμάτια. Ανακατεύετε ανά διαστήματα. Αφήνετε να κρυώσει λίγο και αποθηκεύετε στο ψυγείο σε βάζο. Καταναλώνετε μετά από τουλάχιστον 12 ώρες στο ψυγείο, όσο κρυώνει, πήζει.

Αν θέλετε να την κάνετε στον φούρνο, τον ανάβετε στους 80 βαθμούς κελσίου αέρα να προθερμανθεί. Βάζετε την κρέμα σε ένα κεραμικό σκεύος και πάλι προσέχετε να μη ξεπεράσει τα 4 – 5 εκατοστά ύψος. Ψήνετε για 12 ώρες χωρίς να ανακατέψετε. Βγάλτε προσεκτικά το σκεύος από τον φούρνο και αφήστε το να κρυώσει. Βάλτε την κρέμα σε ένα γυάλινο βάζο και βάλτε την ψυγείο πριν την καταναλώσετε.

Καλή επιτυχία!

Μπορείτε να δείτε τις υπόλοιπες συνταγές του ιστολογίου εδώ.

Αν σας άρεσε η συνταγή, παρακαλώ μοιραστείτε την με τους φίλους σας!

Προηγούμενο άρθροΚορεσμένα λιπαρά και κίνδυνος αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου
Επόμενο άρθροΚρεμώδη αυγά
Debug: Newspaper

Απάντηση