Η συνταγή είναι από το ketodietapp.com (link) και βγήκε θεϊκή, για αυτό και την μοιράζομαι μαζί σας! Θα την έτρωγα όλο τον χρόνο, όχι μόνο τα Χριστούγεννα, ήταν από τα καλύτερα κέικ που έχω φάει!

ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΥΛΙΚΟ, ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ. ΜΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 150 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ BIODIET, ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 5% ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ KETOLIFE!

Θα χρειαστείτε τα εξής:

Υλικά (για 8 μερίδες)

Για το κέικ:

4 μεγάλα αυγά

60 γρ λιωμένο αλατισμένο βούτυρο

Μπόλικο άρωμα βανίλιας

150 γρ γλυκαντικό 1:1

90 γρ αλεύρι καρύδας

1 κ.σ. baking powder

2 κ.σ. gingerbread spice mix μπαχαρικών (οδηγίες πως να φτιάξετε μόνοι σας παρακάτω)

Για την κρέμα τυριού:

120 γρ τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου

40 γρ γλυκαντικό 1:1

1 κ.γ. άρωμα βανίλιας

30 γρ σπασμένα καρύδια

Για το gingebread spice mix μπαχαρικών:

2 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη

2 κ.γ. κανέλα σε σκόνη

1/2 κ.γ. all spice σε σκόνη (έχει στα MS Food, θα βρείτε και συνταγή εδώ αν θέλετε να το φτιάξετε μόνοι σας) ή κοινό μπαχάρι (ή απλά το παραλείπετε)

1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο σε σκόνη

1/2 κ.γ. γαρύφαλλο σε σκόνη

1/4 κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση

Για το κέικ:

Ανάβετε τον φούρνο στους 160 βαθμούς κελσίου αέρα να προθερμανθεί και βουτυρώνετε μια φόρμα κέικ.

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε τα αυγά με το λιωμένο βούτυρο και την βανίλια μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστε το γλυκαντικό, το αλεύρι καρύδας και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέστε το μείγμα μπαχαρικών. Ανακατέψτε απαλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.

Βάλτε το μείγμα στην φόρμα και ψήστε για περίπου μισή ώρα μέχρι να βγαίνει στεγνή μια οδοντογλυφίδα. Αφήστε να κρυώσει πολύ καλά, πριν το βγάλετε από την φόρμα.

Για την κρέμα τυριού:

Σε ένα μπολ χτυπάτε όλα τα υλικά με το μίξερ (εκτός από τα καρύδια). Όταν κρυώσει το κέικ, απλώστε από πάνω την κρέμα τυριού και πασπαλίστε με τα σπασμένα καρύδια.

Διατηρείται στο ψυγείο για 5 μέρες μέσα σε αεροστεγές δοχείο.

Καλή επιτυχία!

Διατροφικές πληροφορίες:

Κάθε μερίδα έχει περίπου 240 θερμίδες με 7.1 γρ συνολικών υδατανθράκων (και 3.2 γρ φυτικών ινών, άρα 3.9 γρ καθαρών υδατανθράκων – 6%), 6.9 γρ πρωτεΐνης (12%) και 22.2 γρ λίπους (82%).

Πηγή συνταγής
Μπορείτε να δείτε τις υπόλοιπες συνταγές του ιστολογίου εδώ.

Αν σας άρεσε η συνταγή, παρακαλώ μοιραστείτε την με τους φίλους σας!

 

Προηγούμενο άρθρο"Δημητριακά" κανέλας
Επόμενο άρθροΤηγανίτες τυριού
Debug: Newspaper

Απάντηση